Bloggen

Köttfärsbiff i muffinsform

By
on
22 oktober 2009

Nu ska jag tipsa om ett smart sätt att tillaga köttfärs, nämligen i muffinsformar!
Inget stekos, inget kladd i pannan, snyggt resultat och smidigt och snabbt går det!
Du kan variera dessa hur mycket du vill men grundsatsen är denna:
500g köttfärs
½ dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
1 tsk kalvfond
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

Låt havregrynen svälla i vattnet, tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig färs.

Jag valde att göra schweizerbiffar, dvs gjorde en fyllning med emmentalerost och skinka.
Först en klick köttfärs i botten på formarna, sedan fyllningen och sedan en ny klick köttfärs.
Stek i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter.

Voilá! Färdiga fyllda pannbiffar utan panna, saftiga och goda!

Nästa gång ska jag laga en variant där jag fyller formarna med köttfärsen och sedan sticker ner en bit fetaost i varje.
Istället för ost och skinka är det gott med en sked smaksatt färskost i mitten, t.ex pepparrotsost.
Pröva vettja! Dessa fick tummen upp av både Hasse och mig!

TAGS

23 oktober 2009

21 Comments
  1. Svara

    Kicki

    22 oktober 2009

    Men jösses så toppen! Det får bli morgondagens mat. :yum: Jag har ju en sån muffinsform, som kommer till användning alldeles för sällan.
    Så smart sätt att få fyllningen att bli kvar i biffen också.
    Du är en pärla Paula. (som om vi inte visste det förut 😉 )
    Kramen!

  2. Svara

    BrittMarie

    22 oktober 2009

    Så bekvämt och bra. Precis min melodi. Nu kommer det nogg att puttras köttfärsbiffar lite varstans i stugorna.
    På sjukhuset i Falun har jag varit i några veckor för att lära mig mammografi. Det var väldigt trevlig och entusiastisk personal där, då på 1980-talet. Det behöver säkert byggas om där också. Ändamålsenliga kokaler är ju till gagn både för patienter och personal.
    Nu ska jag skriva mathandlingslista till imorgon: köttfärs, muffinsformar osv osv
    Kram

  3. Svara

    Sofia

    22 oktober 2009

    Fasen va smart! :party:
    Nu kom jag på vad jag ska önska mig i födelsedagspresent! En muffinsplåt! 💡

  4. Svara

    EVA

    22 oktober 2009

    Men gu så himla smart ! Det ska jag testa nästa gång det är dags för biffar !

    ***
    KRAAAM EVA

  5. Svara

    Astrid

    22 oktober 2009

    Ja ska absolut inhandla en muffinsformlångpanna så smart och gott det såg ut
    Det ser ju väldigt smarrigt ut.
    vi har ätit trattisar/ älgskav med kokt pressad potatis

  6. Svara

    Malin

    22 oktober 2009

    Bra mattips, det tar vi till oss!

  7. Svara

    elisabeth

    22 oktober 2009

    men gud så bra Paula, det har jag aldrig tänkt på, både roligt och mycket smart. Tack för tipset ! Då måste jag komma med ett tips till dig – lägg en stuvning av dina kantareller eller liknande. stuvningen blir himla god om den ska förhöjas i smaken av touche of fond, eller vad det nu hette. På hemköp hade de denna vecka, till priset per flaska för 19, 90 – tycker jag är ett bra pris, för den är ju dyr och inte speciellt dryg 🙂 .om man lagar mycket mat.
    kram kram

  8. Svara

    Anki

    22 oktober 2009

    Du är smart, oh du lockar alltid med urläcker mat så jag blir hungrig.
    Jag har ingen sån form, måste jag köpa det nu då…okey, för de verkar smidigt o kladdigt.
    Tack för tipset du härliga uppfinningsrika kvinna.
    Kramiz Anki N

  9. Svara

    Kajsa

    22 oktober 2009

    Wow, vilket smart tips. Ska nog försöka leta på en muffinsform, men smorde du med nåt, eller fastna dom inte?
    Jättefiffigt ju, oftast rinner ju fyllningen ut när man steker på vanligt vis.

    Kram

  10. Svara

    Doris/doje

    23 oktober 2009

    Så fiffigt och tack för att dela med dig :thumbsup: , jag måste också köpa en sådan muffinsform !!!
    I dag kom det en fint svenskt paket i postlådan på Kambi, log stort när jag såg det 😀 , tack snälla du och tackka Hasse också från mig, eftersom jag inte brukar ha tur i utlottning är jag HELT säker på att det är hans förtjänst att jag också fick ett paket trattisar !!
    Fick ÄNTLIGEN min vaccinering i dag, tredje gången gillt 😉 … Nu gäller det bara att undvika smitta tills vaccinet har gjort verkan, 1-20 dagar tar det visst :question: …
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

  11. Svara

    åsa

    23 oktober 2009

    Tack för tipset!
    Nu ska här införskaffas en muffinsplåt och det redan idag.
    Ha dé!/Kram

  12. Svara

    Mona-Stina

    23 oktober 2009

    Smart idé. Tänker naturligtvis prova att göra biffar i muffinsformarna.

  13. Svara

    M G-S

    23 oktober 2009

    Toppen tack för tipset och receptet. Jag har köpt två sådana formar idag så det kommer bli köttfärsbiffar på menyn även hemma hos mig.
    🙂

  14. Svara

    Bia

    24 oktober 2009

    Hej Paula!
    Sliter mig från facebook och gör en bloggrunda.
    😀
    Jag gör köttfärslimpa i avlånga sockerkaksformen, men ditt tips är
    ännu smartare! Och jag som har en muffinsplåt som inte används.
    För muffins tycker jag blir bäst i pappersformar.
    Detta skall snarast testas!

    Nu ska jag läsa ifatt lite hos dig.
    Hoppas ni har det trevligt i storstan!
    Kram/Bia

  15. Svara

    Punatukka

    24 oktober 2009

    Halleluuuja,vilken bra idé…. 😀 Den bästa sedan hjulet uppfanns,tsss och gissa om jag tänker använda den…yes,yes,yes!

  16. Svara

    Bia

    25 oktober 2009

    Nu har jag provat!
    Resultatet blev finfint!
    :luv:

  17. Svara

    catja

    26 oktober 2009

    Shit pommesfrites vad klok du är!

    Tack för svampen käraste Paula. I går landade delar av påsens innehåll i en gryta ihop med fransyska. Himlars vad gott det blev och så mycket smak där var i svampen för det ”smittade” av sig rejält i såsen. MUMS!

    kram

  18. Svara

    Ingegerd

    28 oktober 2009

    🙂 Toppensmart! Min muffinsplåt har latat sig alltför länge, men nu ska jag använda den. Tack för tipset!

  19. Svara

    Ninni

    31 oktober 2009

    Jag ska genast införskaffa en muffinsform för jag har ingen sån. Tack för tipset!! Underbart!

  20. Svara

    Bia

    17 februari 2016

    Tack för tipset! Färs är min favoritråvara!
    Jag brukar göra wienerbiffar i muffinsformen.
    Men nu ska jag prova detta!
    Så duktig du är som jobbar och står i!
    Jag hade (äntligen) fått sex dagars heltidsjobb och så var jag tvungen att tacka nej, pga influensan och lunginflammationen.
    Nu blir jag väl knappast tillfrågad igen….
    Kram och god kväll!

LEAVE A COMMENT

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 52
  • 185
  • 1 676 301
  • 5 237
  • 67 699
Sök här