Osalta bad!

Varma sommardagar tillbringar jag helst på en segelbåt ute till havs där det alltid går en svalkande bris och man kan doppa sin lekamen i ett salt bad..

0720e

Men nu råkar jag ju bo långt ifrån salta bad så jag får nöja mig med att simma i lilla Älgsjön

0720f

“Vill inte du också bada?” frågar jag Blinka

0720g

Jag bestämmer mig lite bryskt för att doppa henne nedanför bryggan med förhoppning om att hon sedan simmar i land för egna tassar

0720h

“Simma??? Jag??? Vattnet är både kallt och blött!”

0720i

“Fy bubblan, ta bort mig härifrån!”

0720k

Matte tycker tydligen att det är vansinnigt roligt..

0720l

“Okej då, jag får väl bära dig in på torra land!”

0720m

Med jycken återbördad kan jag återuppta mitt sköna svalkande bad

0720b

Vad gör det att vattenståndet höjs i sjön, jag vill inte gå upp i alla fall!

0720n

Jag får nog lova dyrt och heligt att inte spela några flera spratt med min sötnos, hon ska slippa bada flera gånger!

Mitt bidrag till Jag gillar

0

13 Comments:

 1. ÅÅÅ nu ligger du långt före mig, jag har inte doppat/badat i Sverige i år ännu. Frågan är om det blir av alls. Jag vill ju som du helst bada i havet. Ja, vi får se – vattentemperaturen till havs verkar ju inte vara någon höjdare när man ser prognoserna på Tv. Men stackars lilla Blinka, hur kunde du få för dig att doppa ner henne i sjön…. Men det ser verkligen inbjudande ut – kanske inte om man heter Blinka då, då :love:
  Ha en fin kväll! Kram

 2. Vilket skönt minne av Ringrosorna! Kram

 3. Härliga tider nu, jag badade lääänge i dag! Lilla Blinka, hon har det inte lätt med att vara badkruka med dig som matte?
  Jag undrar hur du beter dig med ditt hår, nyss var du nästan snaggad, och kolla nu, nu är där minsann en snygg page! Mitt hår blir tunnare och tunnare och jag har nästan inga ögonbryn kvar. Kanske beror det på cellgifterna jag äter, för inte kan det väl vara åldern?!

 4. Härliga, sköna badbilder :-P
  Artemis har doppat magen idag :wink:
  Kram på’re :love: :love:

 5. Skönt att bada ute. Jag ska göra det när vi åker på semester till våra vänner i Tåtorp. Då badar jag i kanalen (Göta kanal) och eftersom jag inte är vaken så tidigt så får jag stå ut med att båtarna kommer förbi och gör lite vågor i vattnet. Men härligt är det. :-)
  Ha det gött i Älgsjön!
  Kram.

 6. Stackars Blinka då! Hon har ju panik i blicken när du doppar henne. Snällt i alla fall att bära henne i land :-P Ja det stämmer med kattpejlaren, att man håller i en dosa som får kontakt med dosan på katten om man är något så när nära. Ju närmre man är, desto fler lampor blinkar och det piper mer frekvent. Det funkar, men man kan ju inte gå in i grannarnas trädgårdar och pejla hur som helst, så man vet bara på ett ungefär. Vi är fjompiga, det är bara att konstatera 8-O
  Kram i böljan den blå

 7. 8) Hihi ,tänk så det kan bli med badandet ,Vår tant Selma badar nog inte mera ,annars tyckte hon om det ,trevlig helg ,nette :wink:

 8. Vår vovve gillar inte heller att bli blöt. Bada är det värsta han vet. Spelar ingen roll hur varmt det är han hoppar ändå inte i. jag badar om vattentemperaturen är över 20 helst 25.
  Idag har jag badat två gånger. Måste vara rekord.
  Kram

 9. Ingen badanka det där, inte! Fast matten har visst blivit det, äntligen i år. Sjö eller hav, båda har sin tjusning. Riktigt salt vatten, som på västkusten tycker jag sämre om. Allt blir så klibbigt.
  På sista bilden verkar den skrattande Blinka att ha förlåtit dig!

 10. That face of his looks very pleased with himself!!

 11. Vilka härliga bilder! Jag är liksom Blinka en riktig badkruka, men just nu, under dessa varma sommardagar så skulle jag nog doppa mig om jag hade en sjö inpå knuten :)
  Ha det gott!
  Kram

 12. Jag bor ju vid salta havet men inte seglar jag. Nej då, har faktiskt aldrig seglat.
  /P

 13. Haha stackars Blinka :) Men innerst inne tyckte hon nog det var skönt!

Kommentera