Tisdagstema

Tisdagstema: hemgjord

Av
den
28 juli 2015

Tema: hemgjord

temahemgjord

Tänka sig att jag just idag har bakat den första blåbärspajen för året, och i ärlighetens namn är det många år sedan sist.
Färdig kyld pajdeg räddade baket, i fyllningen har jag förutom blåbär kvarg, grädde, ägg och socker. Istället för vaniljpulver som jag inte hade hemma strödde jag på kokosflingor, och tänka sig, grannen åt upp biten jag bjöd på, fullt ätlig alltså!

Flera temafoton hittar du här

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Violen på Brandholmen

  28 juli 2015

  Hemlagad blåbärspaj, så gott det låter! Den SER god ut också, viktigt att ögat får sitt när det gäller bakverk! Nu drömmer jag väl om blåbärspaj i natt!
  Ha en bra vecka!

 2. Svara

  Kersti

  28 juli 2015

  den ser fantastiskt god ut. Här hos mig på torpet finns blåbär i överflöd. Försöker gå ut en stund varje dag och plocka max en liter. Det är så gott att ha i frysen och ta fram till morgonfilen. Kram

 3. Svara

  Eva-Lena

  28 juli 2015

  Mmmm så gott det ser ut! Maken kom hem med nästan tre liter blåbär i kväll, det blev jag väldigt glad över för jag är så yr (och deppig) så det är svårt att gå i skogen för mig nu. Tydligen finns det hur mycket blåbär som helst i skogarna i år.

  KRAM

 4. Svara

  Gunvor

  28 juli 2015

  Det verkar vara blåbärsår i år. Här finns det också gott om dom. Jag kan plocka nästan på tomten om jag vill, men dom är finare lite längre in i skogen. Va härligt god den ser ut din paj. Tänk att du hittar hjortron också. Det var jättelängesen jag plockade det. Man vill nästan inte ge sej ut på myrar nu för tiden. Men gott är det med hjortron. Mylta med vispad grädde. Det är mums. Vid stugan har jag också bären in på knuten. Bara att gå ut o plocka till frukosten. Mest blåbär o smultron.
  Det är härligt i bärtider. Hur har du det på svampfronten? Finns det nån kantareller än?
  Igår när jag gick på min skogspromenad så såg jag riktigt fina små Karljohan eller om det var nån annan sopp.
  Tyvärr gick jag en annan väg hem så det blev inga svampar. Men dom är säkert kvar.
  Ha det fint! Kram!

 5. Svara

  Menageriet

  29 juli 2015

  Åhh, så smaskens! Det är ju tur att det inte ha vart så varmt, så blåbären och andra bär inte torkat in?
  Själv kan jag inte plocka blåbär för ryggen, men jag har ju en snäll granne som jag fick en burk sylt av. Ibland har man tur! 😀
  Hjortron var det läänge sen jag åt. Det är ju så gott att äta som dom är med socker. Mmmm! :thumbsup:
  Förstår inte att alla klagar på regnet? Visserligen kan det ju blir för mycket ibland, men då får man hitta på något roligare inomhus istället. Har man bara bra kläder så tycker jag det är skönt att gå i regnet. Nackdelen är väl att hunden blir så blöt. :thumbsdown:
  “Hittade” en låda med påbörjad klädsömnad! Det var några år sen jag började med dom projekten och tyvärr så har jag ju växt några tum sen dess. Inte på längden alltså, för där går det bara neråt, utan på bredden. 😀 😀
  Så jag har fullt upp m.a.o och någon värme vill då inte jag ha!
  Nu får Du iaf en varm kram och ha det så gott! 🙂

 6. Svara

  Christina

  29 juli 2015

  Och helt ärligt så ser den pajen hur god som helst ut.Idag så åker vi ner till Trelleborg och semestrar ett par dar,men när vi kommer hem så ska jag allt ge mig ut i blåbärsskogen.
  Kram/Christina

 7. Svara

  "LillaSyster"

  29 juli 2015

  Den ser jättegod ut!
  Det kanske bor en liten konditor i Paula! :thumbsup:
  Här är det inne väder idag, någon där uppe förser oss med
  ett makalöst regn – det ser ut som om duschen står på för fullt. :thumbsdown:
  Kram

 8. Svara

  Gunnel

  29 juli 2015

  Blåbärspaj har jag inte ätit sedan vi var på semester i Härjedalen för 30 år sne minst. Jag har blåbär i trädgården, men det blir en vääääldigt liten paj om jag ska använda enbart de bären.

 9. Svara

  Stare Ström

  29 juli 2015

  Ser god ut!

 10. Svara

  Anemonen

  29 juli 2015

  Wow den ser jättegod ut ja så god att jag vill baka en jag med, men vem vet kanske blir den inte lika god.Jag vill uppmuntra dig även om du har artros för det har jag med i fingrarna så visst är det pilligt och visst gör det ont men det går om man har tålamod och det har jag till viss del men ibland tar det emot men går gör det. Vill man så kan man är mitt motto och det har jag klarat mig bra på. Så vill du så testa men ha tålamod med origami och det finns på Youtube hur man gör och tips. Lycka till

 11. Svara

  ejmis

  29 juli 2015

  Ser gott ut det där. =)

 12. Svara

  Marit Johansson

  29 juli 2015

  Åh så gott, har inte ätit det ännu i år!

 13. Svara

  Agneta

  29 juli 2015

  Mmmm, så gott! Jag har faktiskt hunnit plocka lite blåbär mellan regnet och i full mundering, både regnkläder och extra tröja och jag som vanligen inte fryser, men vi har ett så eländigt väder här i år…….jag börjar tappa sugen.
  Vilka grant lysande hjortron du hade i förra inlägget! Jag minns att när jag var barn plockade min mamma och jag hjortron PRECIS där man senare byggde flygplatsen i Göteborg, Landvetter! Så sen blev det inga fler sådana bär för min del. Jo, jag har ju sett lite när vi varit i Norge, men inte plockat.
  Bra att du är på minizooet och tittar till så att barnen lär sig djurvett. Hörde på nyheterna igår att man träffat på människor som använt igelkottar som sparkbollar och då blir man ju förfärad….
  Kramar

 14. Svara

  Monica o Jacob

  29 juli 2015

  Den ser ju jättesmarrig ut skulle inte tacka nej till en bit 😀
  Vitlök måste jag prova får bli en burk sådana också.
  Ha en skön kväll

 15. Svara

  Mia

  29 juli 2015

  Wow så gott det ser ut!

  Blåbärspaj hoppas jag kunna göra när jag åter är på hemmaplan! Tills dess får jag läska mig med din bild!

 16. Svara

  Pernilla

  31 juli 2015

  Jag säger, eller skriver som min tonåring skulle gjort. O M G så gott!!
  /P

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 274
 • 363
 • 1 626 668
 • 5 069
 • 65 363
Sök här