Bloggen

Ett avslut och en ny början

Av
den
28 mars 2023

Nu har jag bott tio dagar i mitt nya pörte, och jag stortrivs!
I lördags

när snön yrde som värst fick jag finbesök

och förutom goa kramar så fick jag hjälp med att hänga upp lite tavlor. Min effektiva dotter hade velat hänga alla, men jag var inte klar för det ännu, jag behöver bo in mig ett tag till och få upp gardinen när jag väl kommer iväg för att handla beslag till gardinstången.

Vill du se en livrädd hysterisk hund så varsågod!
Daniel hatar bryggor, syns ganska tydligt eller hur?

På fågelfronten har jag sett att även kanadagässen anlänt
Igår hade jag stämt träff med tidigare hyresvärden för besiktning av min gamla lägenhet. Jag köpte slutstädningen och hade inte själv varit där och sett om de utfört sitt arbete väl så jag var lite nervös. Det hade jag dock inte behövt vara, det fanns inget att anmärka på, och hyresvärden tyckte det var mycket välstädat. Puh, så skönt, då var det bara att lämna över nyckelknippan för redan igår kväll skulle nya hyresgästen dyka upp, hon har bott utomlands i flera år och ska nu sätta bo i vackra Sundborn.
Jag hade ringt min goda granne, Bellas matte, och gissa om

jyckarna var överlyckliga när de fick ses igen!

Det var verkligen kul att se dem tumla runt, vi tog en fika hos grannen innan vi tog bussen hem till pörtet igen.

Daniel kroknade totalt, han frös rejält när vi väntade på bussen, det var många minusgrader och det blåste iskalla nordanvindar.
Han tog igen sig hela långa kvällen med avbrott bara för att käka middag.
Nu är Sundborns-epoken över, den blev inte så lång, drygt 1½ år men jag gjorde mig snabbt hemmastadd där och fick många fina grannar som blev mina vänner.
Jag längtar redan till sommaren när jag hoppar på bussen och åker och badar vid “min” badbrygga i Sundbornsån!

Just nu känns det avlägset med sommar och bad, men plötsligt händer det!

TAGS
30 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  28 mars 2023

  Tanken slog mig när jag så bilderna på vovvarna, att det är ju skapligt enkelt för dig att ta dig till Sundborn och träffa era fina vänner, både dina och Daniels. Lite lagom utflykt så där 🙂
  Vad skönt att ha lägenheten avsynad, det är nästan lite som att gå till tandläkaren eller besikta bilen det där, ångest 🙂
  Härligt också att du verkar trivas så bra i nya pörtet <3 Kram på're

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Ja du har så rätt, jag kan enkelt ta bussen till Sundborn när andan faller på! Just nu vill jag mest bara vara här på nya placet så jag börjar känna mig hemtam, det kändes långt när jag tog bussen till Sundborn….Jag var verkligt orolig över gamla lägenheten för Daniel har kissat i ett hörn…jag märkte det inte på en gång o vet inte om han haft det som ovana eller om det bara hände en gång. Men golvet hade klarat sig, puh.
   Ja våren är en fin tid att flytta på, vårvädret lockar till promenader i omgivningen. Kram och lycka till med bil och annat…

 2. Svara

  Äventyret framtiden

  28 mars 2023

  Det ena förtar inte det andra som det heter. Nu har du din nya adress och kan ta dig till Sundborn när andan faller på. Härligt att läsa allt detta Paula, jag är glad för din skull och för dina närmastes skull. Nu är ni nära varandra allihopa! Så fint.
  Ha en fin tisdag, jag måste tänka efter innan jag skrev tisdag, var inte helt säker…pensionärens dilemma som inte vet vilken dag det är längre.
  Kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Det är rätt skönt att vara dagvill ibland, när den enda tid man har att passa är tvättstugan…Har haft tur med vädret denna vecka, visserligen kallt men sol som lockar till promenader. Helgkram från pörtet

 3. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  28 mars 2023

  Välkommen in till Falu stad får jag då säga. Härligt att du verkar fått känna dig hemma redan. Sundborn jobbade jag på i skolan från 2020-2022, fint där ute men jättebra att skolan nu ska bli ny.

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Tack, det känns riktigt bra, nära till allt, och våren är en bra tid att flytta bopålarna, Nu kan jag gående lära känna omgivningarna bättre. Synd bara att barnen in Sundborn får gå i baracker så länge innan nya skolan står klar.
   Trevlig helg

 4. Svara

  Anette Nordström

  28 mars 2023

  Åh, så skönt att du trivs. Jag önskar dig lycka till i ditt nya pörte. Kram Anette

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Tack Annette, det känns bara bra, tack o lov har jag lätt för att trivas och gillar nya miljöer. Speciellt när det blir enklare livsföring när det mesta ligger närmare. Hoppas du får en fin vårhelg!

 5. Svara

  Anna-Lena

  28 mars 2023

  Dy har nog lätt att trivas på nya ställen…Jag har tränat för lite på sådant.
  Bra med buss! Då kan nivjuvtaxer tillbaka till vackra Sundborn, när ni känner för ett bad.
  Tänk att bryggor kan vara så farliga!
  God eftermiddag! Kram

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  28 mars 2023

  Vad glad jag blir över att läsa hur du stortrivs. Finbesök fick du och jag gissar att det kan bli ganska vanligt förekommande framöver. Jättekul att ni har så nära till varandra nu. Vilken lycka för vovvarna att få träffas och busa runt en stund. Kanske blir det ganska många besök i Sundborn så att ni båda kan få träffa goda vänner och njuta av allt det fina i Sundborn. Inte minst din badbrygga där du har haft så många fina stunder.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Ja jyckarna var verkligen som galna, De tvinnade in sig i kopplen innan vi hann komma så långt så vi kunde släppa dem lösa. Här hemma har jag ännu inte träffat så många hundar, speciellt inte små hundar, utom en ouppfostrad minischnauzer som vi vägrade stanna och hälsa på då han gapade och skällde och matte bara stod o såg på. Sundbornsborna har nog mer hundar än det finns här i Norslund, inget som stör oss direkt. Önskar trevlig helg nu, hoppas det fina vädret håller i sig
   Kram

 7. Svara

  znogge

  28 mars 2023

  Så härligt att höra att du trivs bra med ditt nya boende för det är så viktigt. Fint besök och god hjälp fick du också.
  Här hemma finns en Hund som inte heller är road av bryggor och andra “farliga platser” 😉

 8. Svara

  Minton

  28 mars 2023

  Så bra att besiktningen är över. Ny pörtet känns trivsamt och Daniel får träffa flickorna lite oftare. Minton skulle jag aldrig få i närheten av en brygga eller sjön. Bada gör man hemma i duschen med varmt vatten.
  En trött liten som sover gott.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Jag förstår att hundar inte gillar gungande pontonbryggor men när de är breda och fina och inte gungar då tycker jag de är lite fjantiga, haha
   Men han ska slippa bryggorna, vi håller oss strandnära på torra land. Ljuvligt vårväder här idag, börjar drömma om att ta med ryggsäck med fika nästa vecka. Om nu vädret håller i sig. Hoppas ni får en skön helg med vårsol. Låt dig inte luras imorgon Kram och nospuss till Minton

 9. Svara

  Susjos

  28 mars 2023

  Härligt att du redan trivs i Norslund! Och Sundborn ligger ju kvar 😉
  Så mysigt att Daniel och hans kompis fick träffas och rumla runt lite!
  Nu längtar vi dock ännu mer efter våren! Har fått nog av kylan nu!
  Kram!

 10. Svara

  Geddfish

  28 mars 2023

  Det låter fint! Sundborn lät ju jättefint, jag har faktiskt varit där för längesen (Carl Larsson) men vad jag förstår så har du kommit närmare dotter och barnbarn nu.
  Ha det fint!

 11. Svara

  Anna-Lena

  28 mars 2023

  Grattis till ett nytt boende där du redan verkar stortrivas. Väntar på många igenkännanden där i Falutrakten genom din blogg. Det ska bli roligt.

 12. Svara

  BP

  28 mars 2023

  Skoj att du trivs så bra i ditt nya pörte, och et efter bara 10 dagar. Ett bra tecken. Å Daniel verkar inte bry sig nämnvärt;-) Älskar förresten kudden han ligger på. Gillade också hundarnas “kärleksdans”.
  Du har helt rätt att vänta med att hänga upp tavlorna. Sånt måste växa fram enligt mig. Så där är vi (som vanligt) helt överens;-)
  Sedan vet jag inte varför du vill hänga upp gardiner? De är ju bara dammsamlare och gör att rummen känns mindre än vad de egentligen är. Dessutom “hindrar” de ljusinsläpp. Men allt är ju smaksak;-)

  PS. Så stor Noelle har blivit:-) DS.

  PS.

 13. Svara

  Anna i Portugal

  28 mars 2023

  Jag tänker var sak har sin tid. Bara för att en gör en förändring behöver en inte sakna det som var innan. Men att längta till en plats en känner väl är inte så konstigt, så du kommer säkert njuta av dina bad i sommar på den platsen. Glad du trivs i nya boet!

 14. Svara

  Karin

  28 mars 2023

  Vad härligt att du börjat komma i ordning! Välkommen till min mammas hemstad, där hon bodde fram till giftermålet och flytten till södra Dalarna. En lite mytisk stad för mig tack vare min mammas berättelser om sin barndom och ungdom.

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Då kanske du varit här en hel del och känner stan bättre än jag? Dottern har bott här i över tjugo år men vi jobbade oftast så intensivt så vi hann inte besöka henne så ofta, o då blev det bara raka spåret hem till henne.

 15. Svara

  Kina

  29 mars 2023

  Du är nog en sån som har lätt att anpassa dig och trivas var du än hamnar. Men visst är det skönt att bo i stan efter några år på landet! Allting blir så mycket lättvindigare. Precis som BP säger, så vill man bo in sig lite innan man hitta rätta platsen för sina tavlor och andra prylar. Gardiner vill jag gärna ha. Det ger hemtrevnad och ser ombonat och varmt ut. Skönt att höra att det känns bra för dig i ditt nya pörte. Ha det gott! Kram!

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Ja nu tyckte jag att åkrar och ängar och sundbornsån inte räckte till när längtan efter familjen slog till. Och visst har jag lätt att anpassa mig, jag brukar känna direkt om jag kommer att trivas, och det kände jag även här i nya lyan. När man inte orkar eller har råd med utlandsresor får man passa på att flytta ofta, haha
   Och säger som du, visst vill man ha gardin,er, när jag ser inredningar utan gardiner tycker jag det ser kalt ut. Men det är förstås en vanesak, jag vill dock ha det ljust i rummet så jag drar gärna gardinen åt sidan för att släppa in ljuset. Helgkram från nya pörtet

 16. Svara

  LillaSyster

  29 mars 2023

  Underbart med kramkalas =)
  Har sagt det innan….du verkar ha lätt att hitta ny vänner så du har säkert snart nya god grannar och promenadkompisar. Hoppas att prinsen också hittar en ny kamrat att tumla runt med.

 17. Svara

  Kicki

  29 mars 2023

  Skönt att städuppdraget blev utfört till belåtenhet.
  När min systerdotter flyttade in i sitt nya hus (som hon inte har kvar länge), så var städningen av de tidigare boende så otroligt under all kritik.
  Det blir helt annorlunda för dig att ta bussen till Sundborn när du själv vill i stället för resan tvärtom när den var påtvingad (tandläkare eller andra besök inne i Falun).
  Stackars Daniel, jag förstår att han inte tycker om vatten, när han t.o.m. är rädd för bryggor.
  Ha en fin dag!
  Kram/Kicki

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Jag skulle aldrig göra en flyttstädning själv längre. Dels orkar/kan och vill jag inte, o så är det ju så tråkigt att göra rent och fint för att sedan lämna. Du vet ju hur slarvig jag är, städningen är inte gjord i en handvändning, helt klart värt pengarna att låta proffsen göra jobbet. Har haft tur med vädret denna vecka och tagit långa promenader i omgivningarna. Då håller man värmen uppe, annars är det ju rätt kylslaget ännu. Tur man inte som du är morgonmänniska, det har ju varit så kallt om nätterna. Kram

 18. Svara

  Ditte

  29 mars 2023

  Vad roligt att du känner att du trivs i ditt nya “pörte”. Och du flyttar ju inte heller från något utan till. En viktig aspekt det också. Och Sundborn finns ju kvar liksom dina vänner där.
  Skönt att städningen blev bra för en vet ju aldrig. Perfekt att du också bestämt träff med din granne. Kul att ses och inte minst också för Bella och Daniel att få leka.
  Tänkte på Daniel och bryggan. Kan det vara så att det är mellanrummet i plankorna som är “hotfulla”. När vi här hemma har besök av labradoren Curre så vill han mycket ovilligt att gå ut i trapphuset. Han gillar inte det spräckliga golvet.
  Vad gäller tavlorna så hinner du med att få upp dem.
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 mars 2023

   Daniel har svårt att lära sig var i huset vi bor. Han går åt fel håll när vi går från hissen . Sen kom jag på att jag inte är så mycket bättre, vrider jämnt nyckeln åt fel håll när jag ska gå in o ut. Så vi är lika virriga båda två. jag är ju inte van alls vid låsta dörrar men här i stan får man nog göra som alla andra och låsa. Hundar kan ha konstiga nojor som de är rädda för, spräckliga golv kan jag gott förstå, liksom trappar med luft emellan stegen, dottern har så i sitt trapphus, det är jätteläskigt.
   Kram

 19. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  29 mars 2023

  Ett nytt kapitel i livet. Men det blir bra det. Så roligt det var att se Daniel och Bella. De är verkligen vänner. Vill tro att dem kommer sakna varandra nu.
  Skönt det var ok med städet. Det är alltid en oroskänsla att det inte ska gå igenom.
  Hoppas nu att vintern snart släpper taget och våren får komma fram och sprida lite värme till oss frusna själar.
  Nu ska jag ha en kopp kaffe här. Varit ute och det är svinkallt. Ingen vårvärme här nej.
  Kram från nabolandet till pörtet.

 20. Svara

  Anki

  29 mars 2023

  Så skönt att det gick bra med besiktningen … och kul att hundarna kunde träffas och leka en stund. Tror det blir många återbesök i sommar 🙂
  Härligt att se att du trivs så bra … precis som jag här i mitt nya boende 🙂
  Jag har inte fått upp alla tavlor än – velar fram och tillbaka, men det får väl ta den tid det tar.
  Skitväder här med mer snö!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 494
 • 499
 • 1 641 185
 • 5 101
 • 65 749
Sök här