Fem en fredag

Fem-en-fredag # 13 Medelsvensson

Av
den
31 mars 2023

# 13 Medelsvensson

Hur är du en riktig Svensson?


En finnkäring kan ju inte vara en riktig Svensson, men….hon lärde sig gilla fiskbullar! Det fanns inga färdiga fiskbullar på konserv i Finland så det är riktig Svensson-mat, eller var det i alla fall, numera kanske många också rynkar på näsan, men jag tycker bullarna är goda och går att variera i oändlighet!
Vad gör du direkt när du kommer hem?

Jag byter om! Trosorna (född på 50talet så gissa modellen) behåller jag på men behån den ryker!
Vilken tid går du och lägger dig?

Inte före midnatt, jag kan vara dödstrött när klockan är åtta, men ju längre kvällen lider desto piggar blir jag!
På vilket sätt är du tråkig?

Jag läser hellre än umgås, inte alltid, men, har jag bra böcker hemma så behöver jag inget annat sällskap eller underhållning!
Har du en Ove Sundberg i ditt liv?

Nej tack och lov, märker jag sådana tendenser hos någon granne, då blir jag den som smyger runt hörnen för att till varje pris undvika människan!

Flera deltagare i fredagstemat hittar du som vanligt hos Elisa

Till dig som tittar in önskar jag en skön helg, nu tar vi farväl av mars och välkomnar vårmånaden april!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Susjos

  31 mars 2023

  Fiskbullar är inte dumt alls, när barnen var små blev det en del av den varan, men inte numera, fast det är kanske dags igen…maten har ju blivit så dyr, och tror att fiskbullarna fortfarande inte är såå dyra?
  Nattuggla är jag ju också som bekant, men är dålig på att läsa böcker….
  Ha en fin helg!
  KRAM

 2. Svara

  Minton

  31 mars 2023

  Det var kul frågor. Är ingen Svensson utan en egensinnig kärring som vill vara ifred. Gör som du när jag kommer hem och är född på 50 talet. Trivs med mina böcker och Minton.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Violen

  31 mars 2023

  Fiskbullar kan vara riktigt gott. Har några burkar i prepplådan att ta till om det blir orostider.
  Jag tycker också att en bra bok kan vara sällskap nog.. Då behövs inget annat sällskap.
  Kul att se klädstrecket med alla trosmodeller. 2020 års modell är visst mer än minimal, det är väl dyrtiderna som inverkar!
  Ha det gorr!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  31 mars 2023

  nej, bh behövs väl inte hemma i hemmakläder… kanske är jag mer svensk än finsk efter femtio år…. ???

 5. Svara

  Karin

  31 mars 2023

  Intressant fråga, den där om på vilket sätt man är tråkig! Den fick mig att fundera en stund och jag kom på att jag nog är tråkig på nörd-sättet. Jag kan bli så fångad av ett ämne eller en verksamhet att jag gillar att prata med alla om det, men när det gäller nörderi ska man nog hålla sig till samtal med dem som är inne på samma specialområde! Jag menar hur intresserade är folk i allmänhet av hur finmalda pigment det kan finnas i de olika fabrikaten av koboltblå akvarellfärg?

 6. Svara

  znogge

  31 mars 2023

  Våra barn gillade fiskbullar i hummersås så det blev det lite då och då när de var små. Nu var det väldigt länge sedan jag åt det. Förr var det billig mat men även det är väl dyrt numera…

  En bra bok är ett riktigt trevligt sällskap tycker jag och visst är det härligt när en bok är så bra att man inte kan sluta läsa.

  Önskar en god helg!

 7. Svara

  Anna i Portugal

  31 mars 2023

  Finns nog inte något Svensson hos mig. Gillar att vara annorlunda, gå min egen väg. När en har en bra bok är nästan allt annat ointressant 🙂

 8. Svara

  BP

  31 mars 2023

  Nej, fiskbullar går inte ned här. Konsistensen är ju som gummikulor. Däremot gillar jag “hemlagade” queneller som den lokala kvarterskrogen serverade förut.
  Ja, inte blir man mera socialt ju äldre man blir. Tyvärr har jag blivit som du. Bloggar jag eller läser en bra deckare så föredrar jag det istället för att umgås. Dessutom är jag så otroligt trött på umgänge med “bara” pensionärer. Det blir alldeles för ensidigt och tråkigt med samma samtalsämnen. Ooops, jag vet;-)
  Sedan är vi ju hur många nattugglor som helst – jättekul tycker jag:-)
  Har läst mig till att Ove är en karaktär i Solsidan. Har aldrig sett programmet så jag tror dig;-)

 9. Svara

  LillaSyster

  31 mars 2023

  Fiskbullar går bort …Hu!
  Trevlig bokslukarhelg ?

 10. Svara

  Ditte

  31 mars 2023

  Läser dina svar med stort nöje och ett leende. Men jag vet ju inte alls vad en “Medelsvensson” är. så jag är nog ingen.
  Har nog sedan jag var liten gått min egen väg. Lite som Frank Sinatra “I did it my way”.
  Vad gäller att umgås gör jag gärna det och de jag umgås med är i olika åldrar vilket tillför mycket.
  Extra plus till dina passande bilder.
  Vad gäller Ove så är svaret nej. Skulle undvika en liknande granne…
  Kram och trevlig helg.

 11. Svara

  Anna-Lena

  31 mars 2023

  Fiskbullar. Gott! Men äts inte i vårt hus…. då jag inte bor ensam här… hmm..
  Men är fiskbullar Svensson?
  Behå, drn vill jag allt ha på tills det är läggdags. Blir sladdrigt annars..
  Och läggdags… inte efter .kl 11! God kväll! Kram

 12. Svara

  Äventyret framtiden

  31 mars 2023

  Nu har ni alla ryggat bakåt vad gäller Ove Sundberg och jag blir ju intresserad av killen bara för den skull. Jag vet ju inte ens vem han är…:)
  Fiskbullar, njaa, det går ner om det måste gå ner men hör absolut inte till min favoritmat. Däremot älskade min salig far fiskbullar.
  Svensson är förstås medelsvensson, så mycket förstår jag och visst har vi väl alla lite svensson i oss som har med Sverige att göra så ålänning jag är i grund o botten och numera också lite portugis. Satt bredvid en tjej från Wilmanstrand idag…så härligt och så roligt, vi hade…apropå ingenting. Böcker är en stor del av mitt liv också.
  kram från gränden

 13. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  1 april 2023

  har inte förstått det fina med fiskbullar. jag har blandat ihop Ovarna och piggnar till framåt kvällen. inget fel att vara medelsvensson, tycker jag

 14. Svara

  Kina

  1 april 2023

  Kan hålla med dig i varenda fråga Paula, t.o.m. när det gäller fiskbullarna (i hummersås), med lite grädde, lite dill och kokta potäter och Mor Annas smörgåsgurka. Mums! Och trosor finns knappt tillräckligt stora! Jag hatar när dom åker i i ändan! Ha en fin helg! Kram!

 15. Svara

  Susjos

  1 april 2023

  Har Falun så många kyrkogårdar, wow! Skogskyrkogården ligger mitt emot Lugnet kan man säga, nära från lasarettet 😉 Kan området kallas Manhem tro ?
  Visste inte att det låg en kyrkogård i Norslund också?
  Ha en fin helg!
  Kram

 16. Svara

  Åke

  1 april 2023

  Min svärmor som nästan blev 102 år hon tillagade på Gädda, dom vart riktigt goda, men så härstammade hon från Finland. Gäddbullarna var riktigt goda.

 17. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 april 2023

  Det är väldigt många år sedan jag åt fiskbuller men jag tyckte att det var ganska gott. Ingen jättehöjdare men helt ok. Ungarna fick en god fiskbullsrätt i skolan men det var en liten byskola med egen kokerska så det kanske inte var så vanligt i större skolor. Vad gäller trosor har jag nog hängt med lite längre än du men jag stannade vid 80-talet 😀 Du vet ju att jag är kvällstrött och att jag tyvärr inte kan läsa böcker längre. Men oj, vad jag mådde bra när jag hade tid att streckläsa böcker förr. Fy, för att ha en Ove Sundberg i grannskapet. Jag skulle göra som du och smyga iväg försiktigt eller kanske helt ignorera och låtsas vara både döv och blind.
  Kram

 18. Svara

  Bokdamen

  2 april 2023

  Intressanta att läsa dina svar. Fiskbullar har jag ätit för typ evigheter sedan, nej det var inte något för mig (blev senare vegetarian). Svensson har jag nog aldrig känt mig som. Men vem vet kanske har jag någon grej som gör att jag kan klassas som det, men inte något av de tre Vena: villa vovve Volvo. Vovve vore det mysigaste att ha av dessa och det enda som lockar lite 🙂

 19. Svara

  tantaugusta

  3 april 2023

  Fiskbullar är jättegott! Vi åt det ofta när barnen var små men nu blev jag sugen på det igen.

  Med en dotter som är född 2005 kan jag bara instämma i tros-bilden :D. Så små att de knappt går att fästa med en klädnypa.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 205
 • 364
 • 1 627 642
 • 5 072
 • 65 414
Sök här