Bloggen

Otippat!

Av
den
11 september 2014

Det var väl otippat att jag bytt ut min header-bild mot en välfylld svampkorg.. 😆
Ja, i alla fall i väntan på snön… 😀

Fast idag tror jag mig vara förflyttad tillbaka till högsommaren!
Midsommarblomster och klöver blommade för fullt, jag hade säkert kunnat löva en midsommarstång med blommor och blader!
Jackan fick jag kränga av mig direkt och knyta runt midjan annars hade promenaden blivit alldeles för svettig.

0910f

Jag måste hitta alternativ till svampplockningen, för nu har jag gjort inläggningar, saltat, förvällt och torkat förutom att jag äter färsk svamp varje dag!

0910a

Därför var det nästan med panik i blicken jag såg att trattkantarellerna redan var plockfärdiga!
Fast, i ärlighetens namn var det mesta fortfarande smått…

0910h

Jag är ju ingen morgonmänniska som kommer ut tidigt men när jag väl sjasar ut Blinka på morgonkissen så ser jag hur blött det är i gräset.

0910c

Jag har en ilande smärta i revbenen på vänster sida, förmodligen av överbelastning under de två månader som gått sedan jag bröt armen. Fortfarande använder jag vänster arm för att bära tyngre grejer, men jag tränar flitigt på träningsprogrammet varje dag. Än har jag en bit kvar, och riktigt som förr lär det ju inte bli.

Imorgon ska jag hjälpa en vän på en av byns loppisar, gjorde ett inhopp i lördags och det var full rulle i fyra timmar.
Lagom aktivitet, social träning 😉 och en chans att förena nytta med nöje!

0910j

Trevlig fredag! Och låt dom röda svamparna stå!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  12 september 2014

  En riktigt fin höstblogg som man blir glad av :thumbsup: Och naturligtvis underbara bilder i inlägget…det verkar vara svårt för mig att komma mig ut i skogen, två korta turer har det blivit, inget mer! Den här veckan har jag haft semester men har väl aldrig varit så upptagen som då!!! :rodna: 😳
  Lycka till och ha det så jättekul på loppisen!!! :love: :love:

 2. Svara

  Anki

  12 september 2014

  Trattisar tillhör inte favoriterna, men jag brukar plocka lite ändå. Har inte sett några här än, men en del rödgula trumpeter har jag sett – eller i alla fall fötterna av dem… det är många som gärna äter dem 🙂
  Väntar fortfarand på att svampsäsongen ska komma igång på riktigt! Lite finns det ju nu, men jag vill ha mer… mer arter att välja på 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 3. Svara

  Kicki

  12 september 2014

  Jättefin header, helt i min smak. Jag har inte sett en skymt av trattisar, inte heller sotbrun vaxskivling, som jag ser att du också har i korgen. Saltar du vanliga blodriskor? Jag trodde bara att det var skäggriskorna som man gjorde det med.
  Nu är det rent ljuvligt att gå i skogen, även om det är i varmaste laget för hundarna, som det varit senaste tiden.
  Bra att det går åt rätt håll med din arm, hoppas den blir helt återställd.
  Kul att du har att göra på loppiset, var det ett “hemma hos”-loppis eller nåt som alltid finns?
  Jag borde ordna loppis här, men har ingenstans att ha det och släpa iväg med prylarna för att hyra ett bord känns för jobbigt.
  Kramen/Kicki

 4. Svara

  TjockMorsan

  12 september 2014

  Hejsan! Länge sen jag kikade in här, men bättre sent än aldrig. 😉
  Själv är jag ingen svampmänniska, så svampen får stå kvar för min del, till dem som uppskattar den bättre. De vidriga älgflugorna har fått mig att avstå all form av skogsaktiviteter, iallafall den här tiden på året.
  Lilltjejen skulle ut i svampskogen med skolan idag och hon brås då på sin mor, för det hon oroade sig för är spindelväv och älgflugor. :ehum:

  Skönt att höra att din arm blivit bättre och vi får väl hoppas på att den blir mer och mer brukbar med tiden. :thumbsup: När jag hinner ska jag försöka ta mig tid att läsa ikapp lite, för att se vad du har haft för dig under min frånvaro, förutom att bryta handen. 😕

  Nu ska jag börja förbereda mig för min tripp till min andra hemstad, Växjö. Där tänker jag spendera helgen tillsammans med mannen i mitt liv och njuta av en levande stad.
  Önskar dig en skön helg och god svamplycka, vännen!
  KramKram! :love:

 5. Svara

  Malin

  12 september 2014

  Så nu har jag uppdaterat mig här hemma i ditt pörte. Härligt att svampskörden är god, att pippina får bästa omsorg och att det fina vädret håller i sig.

  Såg också att lilla Blinka blivit tant, men oj så söt hon var som valp!! Förstår att hon är dig mycket kär.

  Hoppas ni får en fin helg i pörttet. För oss blir det en hel del fotboll.

  Kram

 6. Svara

  Raija

  12 september 2014

  Fin bild i sidhuvudet och klart du ska ha en svampkorg där :love: . Här har det varit lite varmare och kanske har svampen börjat växa i skogarna. Har sett lite oätliga svampar på skogstigen vi går med hundarna. De har kommit upp den här veckan, så det kanske har kommit lite annat smått och gott i skogen också. Ska försöka ta mig ut någon dag.

 7. Svara

  Första året i Hjo

  12 september 2014

  Blir väl bättre med revbenen också. Trattkantarellerna börjar synas – jag har inte sett en enda. Vill plocka lite trattisar och taggsvamp innan säsongen är över.

 8. Svara

  TantGlad

  12 september 2014

  Jag blev jätteglad av att besöka dig. Jättefina bilder och mysig höst.
  Kramen till dig!

 9. Svara

  "LillaSyster"

  13 september 2014

  Men de är vackra de röda svamparna!
  Inte kul att ha ont i revbenen, men glöm inte att djupandas så att musklerna runt revbenen får jobba lite
  och öka på cirkulationen! Det är bra, heja heja! Träna på du! Det är du som bestämmer hur nära full funktion du kommer att ha i framtiden, och be gärna om fler övningar! Kram

 10. Svara

  Gunnel

  13 september 2014

  Man kan inte utan säga att flugsvamparna är vackra där de står. Vilken färgprakt! Som du vet så är dte inte bara flugsvamparna som får vara ifred för mig. Jag gör absolut ingen skillnad. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 277
 • 363
 • 1 626 671
 • 5 069
 • 65 363
Sök här