Bloggen

Ryggeländet…

Av
den
6 maj 2020

Igår var en alldeles förfärlig dag för ryggen.
Från jag steg upp var den ond på mig, värkte och var så stel så jag inte visst vart jag skulle ta vägen…
När jag var ute på första hundkisspromenaden undrade en granne vad som hade hänt eftersom jag tog mig fram så stappligt…

Stretchningsövningarna jag fick av sjukgymnasten får inte min rygg att blidkas ett endaste dugg!

Vetekudden hänger nära till hands när jag sitter och läser, en kort stund i micron så blir den varm och go.

Idag rykte duntäcket!
Senaste nätterna har varit onödigt svettiga under duntäcke och med en värmedyna tätt intill kroppen (ja han heter Daniel) så idag klättrade jag uppför stegen och lade täcket på översta hyllan i klädkammaren…och gissa vad jag hittade där:

Jo min yantramatta!
När den så oväntat dyker upp efter lång tid i förskingringen så är det säkert meningen att jag ska ligga på den eller hur?

Kolla på min tålmodiga kompis!
Han balanserar så fint på armstödet i väntan på att äntligen få traska ut i naturen!

Rödhaken sjöng så vackert

Tussilagona har strax gjort sitt, glatt oss med sina gula solar i flera veckors tid!

Malte hade redan varit på promenad men Daniel hade nog gärna lånat den fina blå bollen!

Plötsligt ryckte det till i kopplet, Daniel hade spanat in en ny kompis som låg och tryckte under busken…

Men det är säkrast att han umgås med sina egna kattkompisar!

Nöjd vovve = nöjd matte!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  6 maj 2020

  Åhhh en spikmatta!!! Ja nog var det meningen att du skulle hitta den, det tror jag säkert på, så gör’et!
  Jag blir så varm i hjärtat när jag ser Daniel, ni blev verkligen en perfect match <3
  Kram på're fina Paula <3

 2. Svara

  byvildljung

  6 maj 2020

  Stackars dej som har ont i ryggen. Det och tandvärk är hemskt. Man kommer inte undan. Om inte rörelserna från sjukgymnasten hjälper, kan du inte få andra rörelser? Stor varm kram till dej och jag hoppas att ryggen snart känns bättre.
  Anette

 3. Svara

  BP

  6 maj 2020

  Vad gäller ryggont så vet jag precis hur eländigt det känns. Hoppas den sprillans nya(?) spikmattan som du upptäckte av “en slump” hjälper. Himla snygg färg på den förresten;-) Själv har jag faktiskt aldrig testat. Håller tummarna att din rygg skärper sig!
  Men du lyckades i alla fall ta dig ut på en riktigt fin promenad i det soliga vädret. Tycker du är så duktig att röra på dig trots att du har ont. Jag är inte alls lika disciplinerad som du där!

 4. Svara

  Justina

  6 maj 2020

  Ja du Paula Jag har upptäckt att åldern tar ut sin rätt Idag ryggläge kan inte gå

 5. Svara

  Minton

  7 maj 2020

  Ryggen är inte kul när den djäklas. Hoppas det är bättre idag. Daniel är så mysig och duktig som väntar tills matte kan gå. Minton går och lägger sej i soffan när jag säger att vi får vänta lite.
  Blir varm i hjärtat när jag ser din lille värme dyna.
  Kramar från oss

 6. Svara

  Ditte

  7 maj 2020

  Jättetrist och dessutom väldigt illa att du ska behöva ha så ont. Kanske kan spikmattan vara till någon sorts nytta. Hoppas! Jag har också en rygg som trilskas och som kräver pauser och efter promenaderna . Lägger mig då på sängen med en “rulle” – avlång hård kudde i knävecken och när jag legat så 30 minuter kan jag röra mig igen. Kanske kan du testa liknande.
  Bra jobbat att du kom ut på en promenad. Och hoppas Daniel är försiktig med dig. Men har svårt att tänka mig annat. Hans ögon och hela hans väsen andas godhet.
  Kram och hoppas du idag är bättre

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 maj 2020

  Attans att din rygg ska bråka så mycket med dig. Jag hoppas att benet i alla fall mår bättre nu. Det är ju tyvärr ofta så att när vi känner oss lite bättre i en del av kroppen så sätter en annan del av oss igång och gör illa oss. Min man och min svägerska har båda tyckt om att ligga på spikmatta men jag har inte ens varit sugen på att testa. Jag inbillar mig att jag inte tycker om att få en massa piggar i ryggen 😉 Jag tar hellre fram värmedynan och mår gott på den. Men jag hoppas att du blir bättre av att din spikmatta.
  Vilka fina bilder. Jag gillar särskilt den med rödhaken. Lyckas man med ett sånt foto kan man vara glad 😀 Daniel och katterna är förstås också alltid väldigt fina på bild.
  Kram

 8. Svara

  LillaSyster

  7 maj 2020

  Be om andra övningar! Sen beror det ju lite på hur länge du kört med de du fått. Jag vet att man vill ha ett resultat, helst redan igår….men ibland tar det lite tid, tålamod och att vara flitig med träningen. Så söt han är din värmedyna =) Ha en bra kväll och trevlig helg!

 9. Svara

  Karin

  7 maj 2020

  Oj och aj! Och usch för ryggont! Nu håller jag tummarna att spikmattan hjälper lite grann i alla fall. Själv brukade jag est blir sömnig när jag låg på den och det var ju inte så dumt det heller. Men det var för två flyttar sedan – undrars var den kan vara?

  Och så minns jag plötsligt när jag tänkte köpa spikmatta som födelsedagspresent åt syrran och gick in på någon köplada i Borlängetrakten. Där hittade jag en sommarpraktikant som hjälpte mig att leta en stund, men så gav vi upp. Fanns inga spikmattor kvar. Då kom jag på att hon nog gärna ville ha en ny sekatör, så jag sa: “Du, det går lika bra med en sekatör i stället!” Praktikanten stirrade skräckslaget på mig och sa på äkta Borlängemål: “Men va Ä dä du ska gö’!?”

 10. Svara

  kajsalisasblogg

  7 maj 2020

  Jobbigt med ryggont, har aldrig testat spikmatta, hoppas den hjälpte själv är jag tveksam.

 11. Svara

  kersko

  7 maj 2020

  Jag hoppas att spikmattan hjälpte dig. Att ha ont i ryggen är förfrligt så jag önskar dig snabb bot och en trevlig fredag.
  Kram

 12. Svara

  Kicki

  8 maj 2020

  Rygg som jävlas är inte kul, men det är inte värme du ska ha om det är akut ont. Tvärtom kyla. Jag har alltid ett par tunna kökshanddukar i frysen, som jag vikt för att passa på ryggslutet. Ligg en kvart varje timme (inte mer) några gånger, byt ut handduken när den inte längre är tillräckligt kall. Jag brukar sätta fast handduken med njurbältet så behöver man inte ligga Man kan också ta en frysklamp, men den är så obekväm att ha på sig.
  Hoppas eländet med ryggen släpper kvickt.
  Kram/Kicki

 13. Svara

  Herr Nilssons Fru

  8 maj 2020

  Aj aj, ryggen – stackars dig. Men den mattan såg skön ut, kan den hjälpa så ligg där ofta o länge.
  Det var en del fina övningar för ryggen i min tidning jag köpte igår. Tänkte testa dem, gick med röjsåg i söndags o tänkte inte på att min kropp inte var van vid det, men jag kände det 🙁 dagen efter.
  Daniel ballanserande på soffans armstöd, de skulle jag vilja se min dam göra. Nä, armstödet är alldeles för litet för henne hon är ju som en kalv i jämförelse med Daniel.
  Så de fanns ingen storebror när du kom till världen. Lite synd ja, de är rätt bra att ha. Jag har ju 2 stycken så jag är rik på bröder. Sen såg jag ju till så mina killar fick både stora bröder och små bröder, ja förutom min äldsta som inte fick någon storebror och mina yngsta som inte fick någon lille bror 🙂
  Ha nu en finfin fredag
  Kramiz

 14. Svara

  Ama de casa

  8 maj 2020

  Det var nog ett omen det där med spikmattan… Hoppas din rygg är bättre nu!

  Tycker lite synd om Daniel som inte fick låna den fina blåa bollen.

  Här åkte täckena ur lakanen för ett tag sen, behövs inte längre det är varmt nog ändå.

  Ha en fin inledning på helgen!

 15. Svara

  Hanneles bokparadis

  8 maj 2020

  tråkigt med ryggen

 16. Svara

  Carina Larsson

  12 maj 2020

  Blev det nåt bättre med spikmattan? Hoppas verkligen att den hjälpte dig bli av med en del av värken. Vädereländet kan ju ställa till med en hel del värk den också.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 354
 • 1 626 720
 • 5 070
 • 65 375
Sök här