Bloggen skyltsöndag

Skyltsöndag # 475

Av
den
23 juni 2024

Sent omsider har jag landat hemma igen, dagens skyltar blir annorlunda än vanligt!

Jag har fotat de “skyltar” jag haft omkring mig där jag befunnit mig

Konstiga skyltar är det…

På en vägg i en lång korridor hängde den här snygga tavlan

Nu kanske någon kan gissa var jag har tillbringat söndagen?

Jag tuppade av igår kväll när jag reste mig upp för att gå och lägga mig, föll handlöst i golvet, slog i bakhuvudet så blodet rann och i fallet slog jag mig i höger axel och hand.
Jag stapplade i säng och vaknade med en stor bula i huvudet och smärtor här och där.
Ringde till dottern som satte sig på bussen och kom till undsättning.
Det fanns anledning att låta doktorn kika på mig så vi tog bussen till lasarettet och där blev vi kvar 8 timmar…
Jag blev grundligt undersökt med blodprover och datortomografi på skallen. Själv klagade jag mest på armen som kändes trasig. Doktorn trodde inte något var brutet men jag vill ha en röntgen. Det var lång väntetid men jag ville inte åka hem utan att vara säker på att armen inte var bruten. Så vi väntade och väntade….
När bilderna äntligen var klara kom doktorn och sa att det nog var bra att jag insisterat för handleden var bruten…

Man har väl varit med förr…mera väntan och sen äntligen fick jag ett gips och skrivna förhållningsorder och fick lämna lasarettet”
En eloge till hela personalen på akuten, varenda läkare och sköterska var empatiska, vänliga och visade ingen stress. Fantastiskt bemötande! Inte så att jag längtar dit igen, men om tio dagar ska ny röntgen göras…

Vi blev sista kunderna att hinna beställa pizza på kvarterskrogen som stängde klockan åtta!
Nu har jag plitat mycket text och har rätt ont i armen som bör hållas högt för att inte svullna.
Jag tar en paus från bloggen medan handleden börjar läka, på tisdag åker dottern och jag på en Gotlandskryssning som var bestämt sedan tidigare. En bruten arm kan inte hindra en finnkäring!
Ha en fin sommarvecka, nu kommer värmen på riktigt på många håll, så drick mycket, håll dig i skuggan och njut!
BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Anette Nordström

  23 juni 2024

  Men kära nån, vad du har råkat illa ut. Bruten handled. Det var verkligen inte kul att läsa. Och gips nu när det ska bli så varmt. Hoppas du blir bra snart och att Gotlandsresan blir en höjdare. Massa kramar till dig.

 2. Svara

  BP

  24 juni 2024

  Jamen Paula!!! Måste säga att jag lider med dig! Så himla onödigt att bryta handleden, men ändå tänker du på Skyltsöndag. Tjejen, du är fantastisk!!! Men vilken mardröm!!! Bra att du stod på dig. Ja, nuförtiden ska man vara frisk för att vara sjuk, helt klart.
  Nu är det högerhanden som du brutit. Att hoppas på att du är vänsterhänt är nog onödigt antar jag. MEN du har sååååå rätt – du och dottern ska på kryssning och en bruten handled ska då absolut inte hindra er från att ha roligt. Det går ju att äta med vänster hand också. Och att gå iland på Gotland kräver ju bara två friska och obrutna ben om man säger så.

  Förstår inte hur du kan/kunde tänka på Skyltsöndag och länka. Men det gjorde du! Du är en sann vän och skyltare. Tusen tack för länken också.

  Många varma krya-på-dig-kramar. Ramla INTE en gång till är du snäll, varken hemma eller på båten.

 3. Svara

  Åke

  24 juni 2024

  Attans otur i det hela. Så onödigt att plocka med sig gipset hem… naturligtvis bra att dom gröna och blåklädda personalen lagade ihop dig, Att skyltarna fick följa med dig hem var en stor eloge 🙂 Hopas av hela hjärtat att det nu läker ihop bra rätt. Skyltarna vart super som vanligt. Krya på sig kram 🙂

 4. Svara

  LillaSyster

  24 juni 2024

  Men så illa det gick……tur att du stod på dig och hoppas att läkaren lärde sig något också. Ta du en riktig semester nu. Håll handen högt och du har ju egen fotograf med dig. Krya på dig! Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  24 juni 2024

  Men åh, så jobbigt! Men du är tuff du, så du fixar detta galant. Bra att du har något planerat, så kanske du inte tänker på den brutna handleden, så mycket. Och bra att du har dottern med, som tar hand om dej. Ha det fint på Gotland! Kram

 6. Svara

  Bia

  24 juni 2024

  Så tråkigt att det blev så här! Hoppas handleden läker fort och fint och att du/ni får en trevlig resa, trots allt. Tänker på dig och skickar ett lass med kryakramar!

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  24 juni 2024

  Men i alla dagar…. Skönt det inte blev värre… jag fick ju ett blodtrycksfall förra året och maken hittade mig på badrumsgolvet. Blåslagen i ansiktet och knusta brillor. Inget brutet som tur var.
  Nu får du ta det lugnt ett tag. Hoppas ni får en härlig kryssning och att vädret är fint.
  Go bedring Paula. Kram <3

 8. Svara

  Minton

  24 juni 2024

  Älskade vän som det kan gå. Tur du stod på dej och fick röntgas så de såg att du behövde gipsad. Hoppas nu får en skön resa och att du har dottern med.
  Styrke kramar från oss och Minton skickar nospussar
  ??

 9. Svara

  christian

  24 juni 2024

  Först blev jag glad för de roliga bilderna som började med en julren……
  Men resten var ju inte lika glatt å roligt 🙁
  Stackars dig att råka ut för ett handledsbrott, tur att du har dottern på nära håll som kunde hjälpa dig!
  Hoppas att du tillfrisknar på bästa sätt å att du ändå har så mycket rörlighet att inte din bloggande lider alltför mycket!
  Ha nu en så bra vecka som det bara går!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 juni 2024

  Lita annorlunda men fina skyltar men ajajaj, vad du har råkat ut för. Att du kunde sova över huvud taget när du hade så ont. Jag tänker också att om det finns risk för hjärnskakning så ska man nog inte gå och lägga sig. Men nu gick det ju bra. Dottern kom till undsättning och du fick fin hjälp på akuten. Att det tog tid var nog väntat men nog borde läkaren ha kollat din arm lite mer noga. Jag hoppas att du inte har alltför ont och att du kan njuta av allt kul på båtfärden. Men ta det lite lugnt så att du inte tuppar av igen i någon trappa <3
  Kryakramar <3

 11. Svara

  Anki

  24 juni 2024

  Men OJ! Och här sitter jag i godan ro och har varit för upptagen för att läsa några bloggar under större delen av söndagen och måndagen!
  Lider verkligen med dig … och gläder mig samtidigt åt att du är en kvinna med skinn på näsan som är bestämd när du känner att det är något som bör kollas! Tur att du stod på dig!
  Inget vidare att gå gipsad i sommarvärmen, men jag håller tummarna att det är uthärdligt!
  Önskar dig och Saija en trevlig kryssning!
  Krya på dig!
  Kram

 12. Svara

  byblixtra

  24 juni 2024

  Oj! Men så olyckligt du föll. Bra att dottern kom och att ni åkte till sjukhuset och bra att du stod på dig om röntgen, klart du hade rätt i att handleden var bruten. Önskar dig en trevlig resa med dottern.

 13. Svara

  Mia

  24 juni 2024

  Men kära nån….ojoj så det kan bli! Styrkekram från mig!

 14. Svara

  Anna-Lena

  24 juni 2024

  Sicken otur! Bröt själv handleden på senvintern när jag ramlade på en isfläck, så jag förstår precis hur du har det nu. Kan trösta dig med att det kommer att bli bra, även om man tycker att det tar för lång tid.
  Klart du ska åka till Gotland, men synd att du inte kan simma som du hade tänkt…

 15. Svara

  Susjos

  24 juni 2024

  Som sagt, tur du stod på dig och fick en röntgen av handen! Så himla trist dock med gips mitt i sommaren, hoppas du inte har alltför ont!
  Hoppas du får en fin kryssning till Gotland i alla fall, anar att det blir buss från Falun till Stockholm, och kanske är det Birka Gotland du åker med? Ha en toppenresa med dottern, och hoppas att din gipsade arm inte är till alltför stort besvär!
  Varm Kram!

 16. Svara

  KajsaLisa

  25 juni 2024

  Oj vad tråkigt, men tur att du klarade skallen. Krya på dig. Dom två första skyltarna var kul och annorlunda.

 17. Svara

  Karin

  26 juni 2024

  Hoppas du har fått kramen från mig som jag skickade via din dotter =)
  Ha nu en riktigt skön semesterresa, och var rädda om er <3

 18. Svara

  åsa

  30 juni 2024

  Oj!! Så hemskt. Tur det ändå gick hyfsat bra. Nu får Du krya på Dig.
  /åsa

 19. Svara

  Äventyret Framtiden

  3 juli 2024

  Så där ja, nu har jag hittat till inlägget om din brutna arm. Jag är lite på efterkälken…
  Vilken osis men du har humöret på topp ändå, du har ju varit med förr. Jag ler åt dig och din jävlaranammaåpondus.
  Snabbt tillfrisknande önskas!

  kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 166
 • 189
 • 1 655 000
 • 5 128
 • 66 118
Sök här