Tisdagstema

Tisdagstema: ägg

Av
den
7 april 2015

Tema: ägg

tisdtemaagg

Kanske inte så svårt att gissa vilket ägg som är köpeägg och vilka som värpts av grannens söta höns!
Små är dom ännu så här tidigt på våren, dessutom är det fjolårskycklingar som precis börjat värpa, men ordspråket “liten men naggande god” stämmer bra!

tisdtemaagg1

Ägg är som jag tidigare nämnt mitt favoritlivsmedel och jag står aldrig utan ett paket ägg!
I påsk lagade jag en ugnsomelett av ägg och turkisk yoghurt, förvällda murklor, skinktärningar och torkad nässla. Toppat med ost och tomatskivor, mums så gott!

Flera äggande foto hittar du här

TAGS
23 kommentarer
  1. Svara

    Violen på Brandholmen

    7 april 2015

    Vilken skillnad på äggen både i färg och storlek! Dessutom är de små bruna säkert väldigt mycket godare, viktigt för dig som älskar ägg! Mums, din ugnsomelett ser läcker ut!
    Ha en skön kommande vecka!

  2. Svara

    Eva-Lena Norgren

    7 april 2015

    Mums vad god omeletten lät! Rörde du ihop ägg och turk yoghurt i st f vatten som jag brukar ha i mina omeletter. Det lär ska vara smärtsamt för hönorna med de stora äggen, och i butiken ska man inte köpa “stora frukostägg” t ex. Detta har jag lärt mig för länge sedan, men vet inte om det ligger något i det. Min svåger och svägerska har också höns, och vilka goda ägg! Gulorna är mycket gulare än “vanliga köpeägg” också.

  3. Svara

    ejmis

    7 april 2015

    Visst är det en otrolig skillnad i smak och färg på hemäggen?

  4. Svara

    Eva-Lena Norgren

    7 april 2015

    Nu har jag googlat lite, det verkar vara en skröna det där med stora ägg…men att hemägg är godast det är sant????

  5. Svara

    Eva-Lena Norgren

    7 april 2015

    Hm det blev frågetecken i st f “tummen upp”…

  6. Svara

    Cecilia Artista

    7 april 2015

    Storleken har nog ingen större betydelse. Men färska landsägg är supergott.
    Jag älskar också ägg och äter två löskokta varje morgon med lite ost och lufttorkad skinka + lite grönt. Smaskens! Din omelett låter också riktigt god!

  7. Svara

    Klimakteriehäxan

    7 april 2015

    Helt rätt: utan ägg kan man inte vara!

  8. Svara

    Gunnel

    7 april 2015

    Det är absolut bäst om man känner någon som man kan köpa ägg av. Tyvärr har jag inte möjlighet till det just nu. Du är verkligen lyckligt lottad.

  9. Svara

    Gunvor

    7 april 2015

    Ägg är gott! Omelett är jag inte särskilt förtjust i , men en härlig ugnsomelett med svampstuvning är gott. Visst är det skillnad på hemägg o köpägg.
    Härliga bilder på Astrid o Blinka.
    Ha det så gött!

  10. Svara

    TjockMorsan

    7 april 2015

    Störst är inte alltid bäst! Själv har jag lite problem med kokta ägg, men andra äggrätter går oftast bättre. :thumbsup:
    Ha det gott! KramKram! :love:

  11. Svara

    "LillaSyster"

    7 april 2015

    Bruna fina goda ägg! Tänk att bruna ägg är bäst och så svåra att få tag i,
    i butiken. Lykos dig som har fina bruna färska ägg utanför dörren, men det
    är du absolut värd!
    Kram

  12. Svara

    Stare Ström

    7 april 2015

    Säkert är de små jättegoda!

  13. Svara

    Mias Mix

    7 april 2015

    Vilken skillnad! Jag köper ägg istallet, de är också jättegoda, Men mycket större än dina, de hönorna har kanske hängt med några år. Ägg är ett måste att ha hemma!

  14. Svara

    Mormor

    7 april 2015

    Nybegynneregg? De smaker nydelig.

    Ha en deilig kveld. 🙂

  15. Svara

    Malys Krok

    7 april 2015

    Litt forskjell, ja, men gode er de nok de små også! Kanskje best…
    -Margit-

  16. Svara

    Meta

    7 april 2015

    Ja inte vet jag hur man skulle klara sig utan ägg, minns hur jobbigt det var när barnbarnnet inte tålde det.
    Ha en fin dag
    Meta

  17. Svara

    Eva Trillian

    7 april 2015

    Ägg är gott 🙂 “Hemma-ägg” har en förmåga att smaka mer ägg än köpeägg!
    Verkligen storleksskillnad!

  18. Svara

    Marja

    7 april 2015

    Du lagar alltid så mycket gott! Kram! 🙂

  19. Svara

    Eva

    7 april 2015

    Mums så gott säger jag med. Ägg är gott !
    Att vara utan ägg går inte och får inte hända.
    Vi har ju egna och köper då inga, någon undrade en gång vad vi skulle med så många ägg till.
    Då hade vi sex hönor men nu är de tolv hönor och alla värper, men de små-hönorna värper små ägg.
    Så man kanske behöver ta två = ett ägg. Men det blir aldrig några ägg över. Man tänker inte på hur mycket ägg det egentligen går åt till matlagning ja och även till bakning.
    Barnen brukar få och vi ger ägg i stället för en ‘ge bort blomma’. Det blir alltid välkommet med färska ägg.
    Tänk vilka gula gulor och vilken smak sedan . . . .
    Det blev några fler ägg till påsk, så vi har varit riktigt ‘uppeggade’, *fniss*

    Må väl kram/ Eva

  20. Svara

    Anki

    8 april 2015

    Så är det… ägg kan man absolut inte vara utan! Jag köper oftast mina hos grannen… från de där hedemorahönsen som ibland spatserar i mina bilder…,
    Omelett det är mums det!
    Idag styr jag och min kompis Annikki kosan mot Malmköping för att träffa Helena och Sigge… ska bli kul!
    Prickiga hunden ja… han blev akut sjuk och efter en massa undersökningar fick han diagnosen dilaterad kardiomyopati… en typ av hjärtförstoring, som tyvärr inte har någon bra prognos, så även om han verkar må bra just nu så vet vi att det är på lånad tid.
    Ha det gott!
    Kram

  21. Svara

    Leena

    8 april 2015

    Vilken skillnad på storleken på äggen! Det köpta ser nästan groteskt ut. Och ägg är flitigt använda även hos oss, din omelett lät ju alldeles för frestande god.

  22. Svara

    Kristallina

    8 april 2015

    De första äggen som hönsen värper är riktigt goda och jag har alltid tyckt om mindre ägg.
    Jag hade tur och fick två ställen där jag kan köpa ägg.
    Finns det något godare än omelett? Variationerna är oändliga. Läcker bild av en läcker omelett!

  23. Svara

    Monica o Jacob

    8 april 2015

    Ja nog är det skillnad alltid, och att dom små är
    godare tror jag nog 😀
    Ha en skön kväll

Svara Meta / Avbryt svaret

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 230
  • 618
  • 1 607 689
  • 5 039
  • 64 982
Sök här