Gotländsk fårsmäcka

Kanske dags för ett litet mattips?
Får jag lov att presentera en otroooligt god och läcker lammrätt?

Du behöver
500 g lammfärs
1½ msk gula senapskorn
2 kokta kalla potatisar
1½ dl finhackad rödlök
½ tsk grovmald svartpeppar
2 tsk salt
1 stort ägg
1½ dl matlagningsgrädde

Måt upp senapskornen i en skål, häll ½ dl kokande vatten över.
Mosa potatisarna med gaffel. Blanda färsen med salt och peppar ett par minuter tills färsen blir riktigt seg. Tillsätt senapsfröna med vattnet samt potatis, ägg och lök.
Späd med grädden i omgångar medan du blandar ordentligt. Färsen ska vara ganska lös.
Skeda ner färs direkt i varm stekpanna, det ska fräsa som en “smäck”, platta till så de blir som små pannbiffar. Stek 2-3min/sida.
Servera med t.ex potatismos smaksatt med 3 dl tärnad västerbottenost och gräslök, rårörda lingon och saltgurka


Här åkte visst några nyfrästa kantareller med också, mums!
Vi gjorde en stor sats och fryste ner, värmde i ugn med en rejäl skiva getost på varje biff…
Man kan bli lyrisk för mindre….om man gillar lammkött förstås!

22 Comments:

  1. Helluuuu!
    Jaaa,vad kul att du har ett recept med på fårsmäcka!
    Det är verkligen gottigt:)
    Kram Lallis

  2. Ha en fin dag, Paula (l)

  3. Men snälla Paula va du frestar! Jag är jättehungrig just nu o så kommer jag in hit o får se detta! DEt ser UNDERBART ut. Jag älskar lamm. Och kantarellerna o lingona..ÅHH! :o)

  4. Mums så gott det ser ut! Jag älskar lammkött, i alla former… :p
    Kram/Bia

  5. Mmmm, så gott det ser ut, kanske man skulle prova lammfärs någon gång, har det ALDRIG i maten .
    Skulle tittat på EFIT-bilderna men får visst återkomma ;) .
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

  6. Lammkött?? Nja, min gubbe är tio år yngre, skulle det funka? Fast han går inte så bra ihop med kantareller, förstås…hmm..
    Jo, min musmatta, den har jag köpt hos Bror-Eric i Bjuråker, världens (eller åtminstone Hälsinglands) häftigaste konstnär! Kanske han säljer den via nätet? Har redan lovat Pia-Lotta att jag ska kolla det, så jag hör av mig! Kraaam!

  7. EFIT? jo, jag har kikat in på nån blogg där jag sett det, men hur kommer man med?

  8. 8) Ja, jösses! Det är ju hos dig jag har sett det! Känner igen bilderna, juu…
    Vad jag förstår så är det vissa dagar det gäller, hur vet jag vilka?

  9. Virrigare än få….glöm vad jag skrev, hittade det nu! På min blogg finns en länk till Bror-Eric nu…

  10. Jag går med 29:e! *L*

  11. Så du frestas Paula :p

    Kram från Eva

  12. Man tackar o bugar. Skall jag pröva till helgen. Enkelt och gott – det gillar jag.
    Jag har också läst Skumtimmen. Väldigt spännande och välskriven. Överraskning på slutet – fyndigt.

  13. Ja det där ser riktigt gott ut och är det säkert också….för de som gillar lamm, vill säga :s

    Kramen

  14. vad det där såg mumsigt ut men törs inte göra iordning lamm, jag vet inte hur man köper det ens :( när det gäller matlagning så är jag så osäker. dumt va? ska kika mer på dina recept för jag behöver tips på mat man kan göra mycket av då vi är så många. kram på dig/leila

  15. Har inte varit så förtjust i lamm förut, men det här receptet kan jag faktiskt tänka mig att prova!Moset verkar hur gott som helst, jag är mostokig, men har aldrig vågat blanda i nåt! Tackar för tipsen!Kramis…

  16. :p Vilket recept!!! jag känner snålvattnet rinna redan hihi, måste testa det där, åh kantareller!!! finns det ngt härligare!! KramiZ

  17. Nja inte lammfärs, men jag kan ju prova med kalkon eller kycklingfärs. För det ser onekligen väldigt mumsigt ut. Ha det gott i nya pörtet :o)
    Kram

  18. Men har det inte blitt ordning på gladgubben än, den skulle ju vara en sån.
    Kram

  19. Matrecept är ALLTID bra att få ! Fast gubben har lite svårt för lamm och får…men älg går nog också bra…hihi !
    Ha en fin torsdag !
    *
    KRAM EVA

  20. Ha en härlig dag. Hoppas solen skiner på dej också kära Paula!
    Kram kram! 8)

  21. Ojoj, den lammrätten såg verkligen smarrig ut! Mums!

    Kram Caroline

  22. Kära nån så gott!!! Det var eeevigheter sen vi åt lamm. Kanske dax att inhandla lite lammfärs då.
    (*)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.