Bloggen

Otålig väntan…

Av
den
9 juli 2024

Lagom less och frustrerad väntar jag på att bli av med mitt gips…räknar ner dagarna och de går långsamt, nio dagar kvar nu…
Jag kan använda handen lite grann, skriva här på datorn till exempel, men på kvällarna får jag betala för det i form av värk i handleden och tumleden.
Förra veckan fick jag ett samtal från optikern där jag köpte glasögon för ett par månader sedan. De ville höra om jag var nöjd…
och det var ju trevligt. Då bekände jag att jag inte alls trivs med mina solglasögon…
Jag har inte använt solglasögon på många herrans år eftersom jag tycker att jag inte ser bra genom mörka linser.
Men sen blev jag lite het på gröten när jag skulle handla nya brillor och bestämde mig för att ge dem en chans, en typ av solglasögon som är ljusare tonade på halva glaset.
Snygga är de med vad hjälpte det! Kände mig direkt osäker på var jag satte ner fötterna, speciellt om jag gick på stigar istället för på afalt. Jag såg inte vad det stod på gatuskyltarna när jag gick på stan, och några foto-objekt fann jag ju inte heller genom mörka glas.
Så de glasögonen har mest blivit liggande förutom enstaka gånger då jag varit på en sandstrand!
Nu bad optikern mig att komma in medan det fanns tid på garantin att se över hur jag ville ha det.
Resultatet blev att jag byter linser till helt ofärgade och har då två par att byta med.
Det är så konstigt då många jag känner använder mörka solglasögon hela sommaren, hur sjutton ser dom nånting???

Gick genom ett blomstrande vackert Falun på väg hemåt efter att ha hämtat en ny drös med böcker.
Jag har varit inaktiv och inte alls gått lika mycket som vanligt, nu kände jag hur skönt det var att röra på mig då jag gick tur retur till stan. Går längs Tiskens strand och påminns om vad jag såg för en månad sedan

“spökträden”, häggarna som drabbats av spinnarlarver, och de såg fortfarande likadana ut

Förutom “strumpan” som sträcker sig längs hela stammen ser träden friska ut och bladen är gröna. Nere till vänster ser man ett kluster av döda intorkade larver. Träden klarar angreppet fint och det verkar inte som om flera närliggande träd har drabbats.

Det växte otroliga mängder näckrosor i stora klungor på sjön, kom minsann att tänka på Monets målningar

Plötsligt hör jag arga måsar skräna ovanför mitt huvud…..ojdå, en måsunge är ute på en simtur alldeles allena

..och strax var de två tufsiga söta fåglar..
Det är ju allmänt känt hur aggressiva måsmammorna blir när man närmar sig deras ungar så jag skyndade mig därifrån, jag har ju redan ett hål i huvudet och behöver inga fler!

Även tistlar är vackra skapelser som inte minst insekterna gillar!

TAGS
34 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  9 juli 2024

  Förstår att du väntar men va försiktig. Vackra bilder på naturen som jag saknar. Får nöja mig med byn. Just nu längtar jag efter att bada men det går inte.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Så tråkigt att du inte kan komma till ett bad! Jag behöver bara vänta en vecka till, sen beror det förstås på vädret om badlusten finns. Hoppas solen lyser på dig idag, vi har jättevarmt, hade noll koll att det skulle bli 25 grader! Nospuss till Minton och fredagskram till dig

 2. Svara

  Anna-Lena

  9 juli 2024

  Visst är tistlar vackra. Men blir glad åt insekterna som hämtar nektaren i dem!
  Vacker promenad! Regnar det inte för mycket, så har vi oerftkt promenadväder.
  Vilken service med glasögonen. Jag ser bättre på långt håll med mina enkelslipade solglasögon ön med de dubbelslipade fotokromatiska. Borde klagat, men har aldrig blivit av.
  Snart bara åtta dagar kvar med gips! Håll ut! Kram

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Jadå, jag får en välbehövlig lektion i tålamod, något som jag annars har en väldigt liten påse av i förrådet…Idag väldigt varmt, men jag passar på att ha tvättstuga och pyssla med annat. Ha en skön helg

 3. Svara

  Gun Wiik Pils

  9 juli 2024

  Förstår att du räknar ner, sen minns jag att armen såg för ynklig ut då gipset togs bort, tänk så fort muskler förtvinar.
  Har samma problem med solglasögon som är för mörka, så det blir att använda dom bara när jag sitter ner på någon uteservering.
  Men vilken bra service i din affär.

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Skönt att höra att jag inte är den enda som tycker solglasögon är besvärliga, tycker alla använder dessa när man går på stan eller är på stranden. Nu får jag ett extra par vanlig glas och det blir mycket bättre, dessutom är ju sommaren rätt kort period av året. Trevlig sommarhelg till dig

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  9 juli 2024

  Snart är det dags Paula men jag förstår att du är less och otålig. Trist att du får ont när du skriver men jag vet precis hur det är och att man inte kan låta bli ändå. Väldigt vackra foton från din promenad och måsungarna är ju för söta 😀 Tistlarna är kardborrar och jag har precis nyss lagt ut ett liknande foto i min blogg 😀 De brukar dra till sig humlor men hos mig fanns inga humlor i morse.
  Vilken fin service från optikern. Kanske det finaste var att de faktiskt ringde och frågade hur du upplevde glasögonen för annars hade du nog inte kommit dit och fått byta. Jag använder sällan solglasögon men de jag har är ganska ljusa så det funkar bra.
  Vi ses i morgon.
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Tack för besöket, så kul att du hälsade på även om vi hade otur med vädret, typiskt, idag har vi 25 grader o sol….say no more…
   Ha en underbar vistelse i bästa sällskapet/Kram

 5. Svara

  BP

  9 juli 2024

  Tistlar tillhör mina vilda favoritblommor.
  “Bara” nio dagar kvar och du blir av med gipset. Sedan får du säkert lite träningsövningar med en mjuk boll för att arbeta upp musklerna. Men huvudsaken är ju att du blir av med “paketet”.
  Bra att optikern ringde och frågade om du var nöjd och att du svarade ärligt på frågorna.
  För ett halvår sedan skapade jag för första gången färgade läsglasögon och de funkar utmärkt. För några år sedan köpte jag ett par slipade glasögon för att se på långt håll, och de funkade inte alls för mig heller. Man såg ju precis ingenting.
  Bra med två “vanliga” par som du kan byta och anpassa till klädsel eller väder till exempel.
  Härligt somriga bilder från ditt vackra Falun:-)

  Vi hade första varma och soliga sommardagen på en hel vecka i nollåttaland idag…

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Ja, jag har en tid bokad hos arbetsterapeuten direkt efter gipsborttagningen… kan inte minnas att jag fick några övningar efter armbågsbrottet, men mitt minne är inte det bästa.
   Ja det var otippat att optikern ringde, hade ju tankar på att ta kontakt men du vet hur det är, man drar ut på det tills det är försent. Tyckte faktiskt att det mest störande förutom vingligheten jag upplevde var att jag inte såg fotomotiven! Man vill ju se färger och nyanser, inte en brun sörja…när man fotar!

 6. Svara

  Hannas krypin

  9 juli 2024

  Snart får du bli av med ditt gips.. Vad tråkigt att det inte gick att se ordentligt genom solglasögonen. Vilken bra service du fick. Jag har ett par solglasögon från HM men tycker inte att jag ser så bra igenom dom. Men de skyddar ju bra mot solen förstås.

  http://hannaskrypin.se

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Det var en chansning att jag skulle trivas med riktiga solglasögon med samma styrka som vanliga glasen. Tyvärr gick det inte bra så det var tur att jag kan byta till ofärgade.

 7. Svara

  Mia

  9 juli 2024

  Oj så fint ni har det i Falun men de där spökträden är rätt otäcka att se, innan jag visste vad det var och såg dom första gången blev jag ganska förskräckt 🙂 Kram på´re

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Står du redan med huvudet i flyttkartongerna? Tror du att ert “gamla” hem blir lättsålt? Fick man inte det sålt då när ni flyttade in utan valde då att hyra ut istället? Många gör så, nu vet jag inte alls hur husmarknaden ser ut. Huvudsaken är att ni fått tak över huvudet, dessutom ett hus ni kommer att trivas i och som är lättskött som jag bedömer det! Må gott och kram från pörtet

   • Svara

    Mia

    12 juli 2024

    Här är det vanligare att folk säljer sina hus än att dom hyr ut dom huspriserna har ökar dramatiskt här uppe på vischan 🙂 Vi har redan kört flera lass med smått som vi klarar oss utan just nu och nästa vecka är vårt hus klart för inflyttning. Mariann o jag ska städa som tack för att vi fått komma med grejer. 1 september tänker vi flytta in om inte tidigare. När vi fick hyra dett här huset så var ägaren tveksam till om han skulle sälja eller hyra ut, så det var på G redan då men idag blev det sålt för runt 700 000! Det du 🙂 Kram på´re

    • Svara

     Paula

     12 juli 2024

     Det priset borde säljaren vara nöjd med! Har dålig koll på prisnivåer på olika håll i landet, här i Falun är det förskräckliga priser, allt från 3 miljoner upp till 18 mille! Men kanske ligger snittpriset kring 5 miljoner! Inget som passar en pensionärsbörs i allafall. Nu går nog tiden fort fram till flytt! Kram

 8. Svara

  Susjos

  9 juli 2024

  Första fotot är väldigt bekant, och jag blir varm i hjärtat, fina Falun!
  Håll ut Paula, snart blir du av med gipset, tufft att ha ont förstår jag 🙁
  När jag fick nya terminalglasögon via jobbet förra året, så passade jag ju på att köpa (dyra) progressiva solglasögon för första gången, och det var helt fantastiskt, nu kan jag vara i solen OCH läsa samtidigt, hurra! men visst, så fort jag går in, så ser jag ju inte mycket med solglasögonen på!
  Varm Kram!

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Det var såna jag köpte,nya progressiva solbrillor, men tyvärr har jag problem med att se i mörker. Minns att jag var väldigt orolig även för bilkörning på kvällar på den tiden jag körde bil…har bara helt enkelt dåligt mörkerseende o det påverkar även solbrillor. Men nu får jag ett extrapar vanliga att byta med, det funkar nog bra. Falun är väldigt sommarpyntad och fin, även ungdomar har fått måla parkbänkar och trottoarer. Kram

 9. Svara

  KajsaLisa

  10 juli 2024

  Tråkigt att drabbas så här års när man vill vara ute. Hoppas du slipper gipset snart.

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Ja det ingick inte i min sommarplanering att bryta handleden! En vecka kvar att kämpa!

 10. Svara

  LillaSyster

  10 juli 2024

  Förstår att det är segt med gipset, men snart är du av med det. Bra att det fanns garanti att nyttja på glasögonen. Ha en bra onsdag i din fina närmiljö =)

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  10 juli 2024

  Gips vill man inte ha, speciellt inte på sommaren. Skickar doktorn dig att kolla benskörhet? Jag äter D-vitaminer fortfarande efter jag bröt axeln.

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Jag har gjort bentäthetsmätning och är inte benskör trots att jag brutit mig ett antal gånger, suck

 12. Svara

  Anna-Lena

  10 juli 2024

  Förstår mycket väl att du vill bli av med gipset. Jag har ju upplevt detsamma nyligen.
  Kul att Ingrid kommer på besök.
  Om ni hinner och hon orkar köra en liten bit till, så kan jag tipsa om Stångtjärn i utkanten av Falun. Där kan ni gå en kortare runda runt sjön. Kanske ni vill ta ett bad också….?

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Tack för tipset! Nu var det ösregn när Ingrid besökte mig,sån jäkla otur. Men sånt kan vi inte styra över. Har inte varit till Stångtjärn då det inte går någon buss dit, därför åker vi till Lilltorpet eller Roxnäs istället. Men nångång ska det väl lyckas…

 13. Svara

  Anna i Portugal

  10 juli 2024

  Så fina bilder Paula! Förstår att du börjar ledsna på gipset. Fint att optikern hörde av sig, har jag nog aldrig hört talas om tidigare! Jag gillar inte solglasögon, har ett par fräcka slipade, men precis som du upplevde så är de inte lika bra som mina vanliga. Så jag kan inte ha på mig dem när jag går. Jag blir yr av dem dessutom. Nu har jag solglasögon ovanpå de vanliga, men bara i bilen. Även om min optiker sagt att solglasögon kan förhindra starr… Ha en fin onsdag!

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Vi verkar ha samma problem med synen, jag skrev ju att jag blev vinglig, alltså yr, o det är ju inte meningen. Dessutom ser man ju inte omgivningen som man kanske vill fota, där är ju färgerna och ljuset avgörande. Blev glad att jag kunde byta glasen. Jag vistas sällan i starkt solljus som du gör, så jag är inte orolig över att drabbas av starr. Men det finns förstås inga garantier. Trevlig helg

 14. Svara

  Christian Lehmann Gisler

  10 juli 2024

  Vilka fina bilder du bjuder på, måste nog ta en sväng förbi Falun framöver…….
  Låter som om du har en riktigt bra och servicevänlig optiker, vilka går du till?

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Jag har nog testat nästan alla optikerkedjor då jag använt glasögon hela mitt vuxna liv. Nu valde jag som ny i stan att prova Synsam och är mycket nöjd. Trevlig helg

 15. Svara

  Karin

  10 juli 2024

  Så vackra bilder från Falun, min mammas barndoms- och ungdomsstad, som alltid framstått som speciell för mig. Mammas alla berättelser om skridskoturer på Tisken, sommarfester vid Gamla berget, svärmerier i Stadsparken … Och så Hammars konditori där mamma och pappa brukade ses när de dejtade.

  Otur med handen och oj vad du kommer att behöva hålla på och träna upp alla muskler, men såvitt jag förstår är du rätt envis av dig, så det ska nog gå bra!

  • Svara

   Paula

   12 juli 2024

   Vad roligt att ha fått höra många ungdomsminnen från Falun av dina föräldrar. Min dotter med familj har bott här i många år, men jag bet mig envist kvar i lilla Fredriksberg. Men, när jag dels blev ensamstående och dels familjen utökades då blev det mer praktiskt att bosätta sig här, och jag trivs jättebra! Trevlig sommarhelg till dig

 16. Svara

  Klimakteriehäxan

  10 juli 2024

  Hoppas verkligen att du “får tillbaka” din hand snarast! Väldigt bra att ha är de, händerna …

 17. Svara

  Åke

  11 juli 2024

  Så vackra talande sommarbilder 🙂 Men har du gipset kvar än?!?! Fy vad det ska klia i sommarvärmen… jag löste för ett tag sedan att du kunde röra hyfsat på handleden… tyr det så du får lite muskler typ,

 18. Svara

  Äventyret Framtiden

  11 juli 2024

  Så bra att du kan få andra solglasögon…fin service, verkligen!
  Önskar dig en “hand” som snart fungerar fullt ut igen!
  Kram från gränden

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 189
 • 1 654 988
 • 5 128
 • 66 118
Sök här