skyltsöndag

Skyltsöndag # 459

Av
den
25 februari 2024


På en entrédörr nära mig sitter den här skylten.
En hel del spännande och för mig helt okända begrepp! Hade jag en tjockare plåbok skulle jag nästan känna mig frestad att testa efter att ha googlat lite på de olika terapiformerna!

Den här skylten hade jag inga större problem att tolka, det enda märkliga var att den stod nertryckt där närmaste hus stod en bit bort och risken var obefintlig för takras.

Hoppas isarna håller i blidvädret!

Nanne Grönwall var gästföreläsare på biblan förra veckan, i ett tungt ämne som inte lockade mig att delta.

Nu är det sportlov i våra trakter, hittills är vädret piss, hoppas regnet upphör och solen visar sig så uteaktiviteter lockar mer än att hänga framför datorn eller teven.

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  25 februari 2024

  Spännande skyltar och massage skulle vara skönt men för dyrt. Isfiske har jag sysslat med men inte nu. Synd att det regnar på sportlovet.
  Kramar från oss

 2. Svara

  LillaSyster

  25 februari 2024

  Här är sportlovet över. Sagoyoga låter spännande. Skrivmaskin det var jag väldigt fascinerad av då jag var liten. Satt gärna i farfars knä då han skrev. Fick min första egna maskin i 8-9 års åldern. Undrar vart den tog vägen? Snyggt skyltat! Kram

 3. Svara

  BP

  25 februari 2024

  Även här är det Sportlov vecka 9. Ingen snö och regn i sikte, men några minuter sol idag och hela 5,4 plusgrader. Så det finns hopp;-)
  Ett besök på IFM-kliniken blev jag också sugen på, speciellt “Kranio Sakral” som jag fick googla. Trodde att sakral hade nåt med religion att göra “helig”, men inte i det här fallet visade det sig. Eller jo, det beror ju man er på saken;-)

  Det där med skyltar som varnar för snöras och istappar – de står lite varstans här också, speciellt i innerstan. Hängslen och livrem…
  Ice-fishing – nja.

  För några månader sedan var Nanne Grönvall med i Carina Bergfeldt, och då berättade hon också om sin uppväxt och grät sig genom sin del av sändningen. Personligen tycker jag att hon borde tagit upp allt det där medan hon var på toppen av sin karriär. Att ta upp allt det där just nu känns fel i mina öron. Eller så behöver hon pengarna… Hörde nämligen att bibliotek i småstäder får en himla massa statliga bidrag för sin verksamhet och har “råd” att bjuda in kändisar.

  Som vanligt fick du och din fina Skyltsöndag igång mig och min hjärna:-) Tack för det och länken:-)

  PS. Tack för att du orkade skylta idag:-) DS.

 4. Svara

  Ditte

  25 februari 2024

  Fina skyltar och en inblick i vad som är på gång hos dig. Nanne Grönwall har jag lyssnat på i Stockholm och det var väldigt bra, Mycket har hon också tagit upp i sitt “sommarprogram”.
  Roligt med olika aktiviteter som bibblan ordnar under sportlovet.
  Olika terapiformer vad gäller smärta intresserar mig men om de hjälper. Tja. Å andra sidan har en inte provat så vet en inte.
  Men så länge det är utanför sjukvården blir det dyrt.
  Varm kram och många tankar

 5. Svara

  Susjos

  25 februari 2024

  Verkligen spännande skyltar! Marie Svalberg verkar ha lite annorlunda massage för sig! När jag bodde på Kopparvägen ,så hade jag en klasskompis som hette Michael Svalberg som också bodde på Kopparvägen, kanske de är släkt?!
  Nanne Grönvall är ju otrolig som orkar åka runt och föreläsa om viktiga ämnen och även vara ute och turnera med Tina Turners låtar, fantastiskt ju!
  Kul att Falu kommun ser till att det finns aktiviteter under sportlovet, hoppas ni får bättre väder!
  Fint att du orkade skylta denna söndag <3
  Varm Kram

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  25 februari 2024

  Snörasskylten varnar i god tid…innan man når husen. Så tolkar jag det. Alla massageformer skulle nog sitta bra för den här kroppen också.
  Fint att Nanne engagerar sig i ett stort folkligt problem. Hon vet ju som har varit med om och det är mycket värt att höra det från en med erfarenhet. Givetvis så drar det också lite extra när det är en kändis som ställer upp för den sakens skull. Bravo säger jag.
  Att hon sjunger Tina Turner också. Hon är en tuffing Nanne.
  Bra skyltat! Igen!
  Söndagskramar från gränden !

 7. Svara

  Klimakteriehäxan

  25 februari 2024

  Unnade mig en massage när vi var på Fuerteventura i januari. Blev lite häpen att det hette “masaje sueco” – alltså “svensk massage”.
  Önskar dig en fin vecka, du har chansen att fria om du springer på drömprinsen!!!!
  (idag länkar jag till dig som en i skylt-gänget)

 8. Svara

  Anki

  26 februari 2024

  Snyggt skyltat! Janne som en gång i tiden skapade detta med “Lotorpsmassagen” jobbade som brandman här i Finspång. Han var arbetskamrat med Lasse och de jobbade samma skift i flera år. Har många roliga minnen från den tiden, då han var en riktigt kul kille 🙂
  Det finns flera varningsskyltar för istappar och snöras även här … och de får nog stå kvar tills risken för mer snö försvinner 🙂
  Nanne var gäst hos Titti Schultz på P4 Extra för någon vecka sen … bra av henne att ställa upp och berätta, men inget som lockar att gå och lyssna på.
  Ha en bra start på veckan!
  Kram

 9. Svara

  Karin

  26 februari 2024

  Jag kanske ska ge massage en chans till? Jag har hittills testat tre gånger i mitt liv, samtliga gånger på semesterresor och ingen av gångerna funkade det särskilt bra. Först en brutal Thai-massage som gav mig blåmärken på benen, sedan en helkroppsmassage, som nästan knäckte ryggen på mig och sist en massage+peeling som gav mig skrubbsår… Nästa gång (om det blir någon nästa gång) ska jag nog se till att få rekommendationer från folk jag känner och litar på innan jag försöker på nytt.

  Fint skyltat! Det blir nog biblioteksbesök för oss också på sportlovet och kanske ett dopp i Metropoolen i Avesta!

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  26 februari 2024

  En skön massage skulle sitta fint men jag vill att den som knådar mig ska ta i ordentligt och det tror jag att de är lite rädda för att göra. Lite väl dyrt är det säkert också. Nannes föreläsning är säkert både bra och viktig men jag skulle inte heller orka ta in budskapet. Jag håller tummarna för ett fint sportlovsväder hos er 😀
  Kram

 11. Svara

  byblixtra

  26 februari 2024

  Lotorpsmassage har jag inte hört talas om, får googla det. 🙂
  Mm…märklig placering av skylten som varnar för snöras.
  Kände inte till det om Nanne Grönvall men bra och starkt gjort att berätta.
  Här är sportlovet i nästa vecka så då kanske det blir några skyltar från det.

 12. Svara

  KajsaLisa

  3 mars 2024

  Klart det rasar ned från taket om is tappar 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 432
 • 574
 • 1 610 342
 • 5 044
 • 65 062
Sök här