Ett foto i timmen 21.11

1-P1000116

Kl.10
Efter en rejäl sovmorgon sticker jag ut näsan i den bistra verkligheten, tolv kalla grader!

1-P1000120

Kl.11

Efter några kaffemuggar tar vi en liten promenad på gården och möter andra kompisar, både hundar och en …..ponny!
Totte är ute och luftar sig, det låter häftigt när han med tänderna river loss det frusna gräset och tuggar njutningsfullt!

1-P1000121

Kl.12
Nu behöver småfåglarna all energi de kan få…

1-P1000123

Kl. 13

Jippii, Vinterstudion is back! Inte särskilt spännande tävlingar ännu, men förväntningarna stiger och det är vintrigt och vackert i Bruksvallarna!

1-P1000124

Kl.14

Totar ihop en paj på trattisarna jag plockade i torsdags, broccoli, ädelost och tomat..

1-P1000114

Kl.15

Snart går solen ner denna fina men korta lördag..

1-P1000125

Kl. 16

Sitter och trängs med Torsten vid köksbordet. Jag försöker lösa korsord och han trynar i värmen från elementet..

1-P1000122

Kl.17

Snart ska middag fixas. Moset ska fluffas upp med ett…..kalkonägg!
Roligt att handla ank- och kalkonägg som omväxling!

1-P1000129

Kl.18

Sitter vid datorn och beundrar min blommande orkidé och lyssnar på Dannys nya….

1-P1000126

Kl.19

Förbereder jag inför kvällen, fram åker chipsen från månadens Testagram-box, oförskämt goda, säger en som inte brukar gilla chips nåt vidare.
Kan vara beroendeframkallande, helt klart…har du smakat chips som faktiskt smakar ….fräscht?

Tack för idag!

Flera efit hittar du här

0

18 Comments:

  1. Fy vad kallt ni hade det. Vi hade knappt -6. Kul att möta en ponny på gårn. :-) Det är inte var dag man gör det. eller rättare sagt – det har aldrig hänt mig.
    Visst är det för härligt att vinterstudion kört igång igen. Nu är helgerna räddade. ;-) Virkning och skidåkning det är perfekt att njuta av när det är helg, tycker jag.
    Vad redig du är som lagar så bra mat till dig. Här var vi lata idag så vi kokade oss en risgrynsgröt. Men det var gött det med.
    Nu måste jag se till att komma i säng. Klockan drar iväg fort och sambon har sovit länge nu. Det verkar som att han är tröttare på helgerna än vad han är på vardagarna. Det bär iväg bara utför för oss båda vad gäller hälsan. :hmm:
    Kram på dig!

  2. Vilken härlig dag! :)

  3. God såg den verkligen ut din paj. Mina trattisar ligger mest i frysen och tar plats…
    Kram

  4. Väldigt kyligt hos dig, fast vi ligger inte långt efter och hade -7 grader igår kväll.

    Pajen ser ljuvligt god ut och får mig att tänka på att det var ett tag sen jag gjorde en paj.

    Kommer inte ihåg om jag sagt det tidigare, för minnet sviktar en hel del periodvis :?: , men din header är toppenfin.

  5. For en kald dag, syntes det var kaldt med -5 her jeg. Takk for at jeg fikk ta del i dagen din! Den paien så forresten veldig god ut :wink:

  6. Trevligt med den lösa ponnyn! De där små är ofta lite egna, kände en som aldrig stannade i hagen men alltid höll sig hemma ändå. När hundarna kom rusande och skällde på främmande folk, så gjorde Mulle likadant (nåja, skällde gjorde han ju inte… :-D )
    Så god pajen ser ut… och nu blev jag sugen på att göra egna potatischips – ska resonera med samvetet lite först!
    Spännande med kalkonägg och ankägg – ankägg vet jag har mindre lös vita, vet jag men jag har aldrig smakat. Fast de smakar väl ganska lika, tror jag?
    Vinterstudion får du behålla för dig själv – fy vad jag tycker att det är tråkigt med sport! :hide:
    EFIT är alltid roligt att läsa hos andra, själv har jag inte disciplinen att fullfölja. Du hade en fin lördag, du!

  7. Oj allt ser ju jätte gott ut hos dig idag, förutom antalet minusgrader på termometern.
    Pajen mmm säger jag bara! Kalkon och ankägg har jag aldrig praktiserat, däremot gårdschipsen mmm, min favorit är de med chilismak!
    Såg lite från Bruksvallarna idag, men sen hade jag lite annat att fixa med, måste ut och fylla på mer fågelmat också, det är strykande åtgång nu när det är kallare ute. Ha en fin söndagseftermiddag. Kram kram

  8. Den där pajen såg ju supergod ut!
    Ank- och kalkonägg var onekligen lite udda.
    Kul!

  9. Häftigt sätt att få hänga med dig en hel dag:)….Chipsen lät spännande:)
    Kram från ett inte fullt så kallt Småland.

  10. Älskar det här att få följa dig en hel dag… tack Paula! Varje gång jag ser att någon varit med i EFIT, så tänker jag…nästa gång ska jag… men så glömmer jag det i alla fall…
    Ha det gott!
    Kram

  11. Kul att få följa med på din dag. Fina bilder. Nu med den kylan kan väl inte ens en finnkärring klaga :) Det är faktiskt lite kyligt här i Enskede också -5 sådär som jag tycker är helt perfekt. Nu fattas bara lite snö. Kram

  12. Älskar gårds- och lantchips!

  13. En omväxlande dag och trevliga foton. Kul att följa dig under dagens timmar.
    Kram och god natt.

  14. Verkar ha varit en fin dag för dig med!
    Tack själv för titten på min dag.

    Ha en fin vecka!

    // Anna

  15. Vilken härlig dag. Höstbilden är för härlig. Går han helt lös eller är gården stängd?
    Vilken fin orkidé. Påminner mig om att mina bör vattnas.
    /P

  16. Svar: fyllningen består av skållad malda mandel blandat med florsocker och äggvita.
    Kram

  17. Verkade vara en mysig dag!

  18. Fy tusan så kallt, men en vacker lördag var det förra lörda’n. Jag är dock (slå mig inte) glad att det blev blidväder igen. Detta helt och hållet beroende på HALKAN! Vi hade blidväder på tisdagen med lite regn i, onsdag skulle jag gå till frissan (2-3 km) men redan när jag klev utanför dörren blev jag varse att gator och trottoarer var såphala, så det blev buss. Väl hemkommen tog jag fram dubbskorna! Vintern får gärna komma, men då ska det hålla sig kallt!

    Jag älskar dina djurbilder, en häst som traskar runt husknuten, så fint! En fena i köket är du också, snygg paj! Har du provat att göra paj med filodeg? Ank- och kalkonägg? Är det skillnad på smak eller storlek, eller annat? Är det din granne som har?

    Fin blomma att betrakta, jag hade en orkidé som blommade som attan i höstas också, men efter det verkar den ha lagt av helt, den kanske tog i för mycket…

    Tack för dina betraktelser och bilder!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.