Rödbetspudding

Jag håller på och experimenterar med vegetariska rätter.
De ska vara fett- och kalorisnåla, goda, lättlagade och gärna lämpliga att frysa in i portionsförpackningar.

Jag har ingen aning om huruvida det finns några som är intresserade av recepten men jag plitar ner dem för min egen skull.
Har jag väl hittat något som funkar bra då arkiverar jag det här i bloggen.

Till 4 portioner rödbetspudding behöver du:

5 dl vatten
3/4 dl korngryn
1 tsk salt
300 g rödbetor
1 liten burk majs (säljs i trepack)
2 vitlöksklyftor eller efter eget tycke
2 dl matlagningsyoghurt, turkisk el. lätt
1 ägg
2 msk god senap, t.ex dijon
2 tsk salt
2 tsk mejram

Koka korngrynern i saltat vatten 30 minuter. Skala och riv rödbetorna. Hacka vitlöken. Rör ner allt i korngrynen. Vispa ihop yoghurt och ägg, rör ner i smeten. Krydda. Bred ut smeten i ugnsform, grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader knappt en timme

Under slutet av gräddningen lät jag skivad chevré smälta ner över puddingen, vanlig riven ost funkar säkert också.
En klick yoghurt kan vara gott att servera till, liksom en liten grönsallad.
Ingredienserna är magra, prisvärda och goda, varför inte prova?

0

8 Comments:

  1. Nä, några vegetariska rätter lär det inte serveras här. Jag är själv inte så intresserad av det då jag är en köttälskare av stora mått och skulla jag börja servera vegetariska rätter till Christer så går han nog snart och köper sig en hundvalp. ;-)
    Vet inte om jag berättat det för dig förr men vi brukar skoja om det här hemma att den dag Christer kommer hem med en hundvalp då vet jag att det är dags att packa och flytta härifrån. :-) Jag är ju allergisk mot hundar och Christer skulle egentligen gärna vilja ha en hund för han har alltid haft hundar i sitt liv men han har ju valt mig före en hund nu då…
    Kram.

  2. Jag äter och lagar gärna vegetariskt, min “nya” sonhustru är vegetarian också plus att jag har många genom arbetet som är veggar…och det är både gott och roligt att laga, tycker jag, så jag tar tacksamt emot recept….Kram på dig!

  3. Hos oss äter vi ju inget kött, så jag tycker att det är kul när någon som bjuder på ett vegetariska recept. :smile: Ska ta och skriva ut det, så kanske vi testar det vid något tillfälle? Egentligen är jag inte den som älskar att laga mat utan allt för ofta känns det som ett nödvändigt ont. Men det är kul att testa något nytt och det här lät gott eftersom jag verkligen gillar rödbetor. Vi äter ju fisk och skaldjur, så goda fisk recept får du gärna dela med dig utav, för ofta har man en del favoriträtter som man gör ofta, ibland för ofta och då ledsnar man ju på dem efter en tid. :oops:

    Ha en fortsatt fin dag!
    Kramis!

  4. Duktig du är på matlagning. Jag ska prova din rödbetspudding.
    Det är kul att prova något annat och vegetariskt är ju jättebra att varva med.
    Tack för att du delar med dig./Kram

  5. Jag gillar rödbetor och jag tycker om puddingar av alla de slag, men jag är tyvärr inte som du som provar nytt. Jag tror knappast att jag skulle testa den där puddingen, men om du bjuder på den nån gång så ska jag inte tacka nej ;-)
    Jag gillar vintern…. om den inte är för kall, eller för snörik eller för lång :smile:
    Kramen

  6. Då jag verkligen tycker mkt om vegetarisk mat så nappar jag på det här till helgen, med dessa ingredienser kan det inte bli annat än gott.
    Tack för inspirationen!

    Kram!

    annette

  7. Kuk iden men nej, den funkar inte för mig. Avskyr majs. Däremot kokta rödbetor med feta- eller getost. Mums!

  8. Tack för att dela med dig, jag försöker att hitta något gott till köttet eller fisken. Börjar bli trött på risgryn eller rotgrönsaker så om jag kan komma på vad korngryn är på isländska ska jag testa detta ;-)
    Sköt om dig,kram.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.