Bloggen Livets glädjeämnen!

Besök i Norrköpingstrakten

Av
den
21 maj 2024

Flera av mina bloggläsare vet att Anki och jag blivit goda vänner sedan vi för många år sedan började läsa varandras bloggar.
Vi har träffats flera gånger genom åren, men jag har inte hälsat på hos henne i Norrköpingstrakten.
Nu var det dags för en ändring på det, så i fredags hoppade jag på tåget!

Som det blommade i hennes trakter!
Våren hade skuttat mycket längre fram än hos mig, det skiljer ca 30 mil, och det märktes!

Jag hade också längtat mycket efter att få träffa Muffin som jag mötte i fjol när Anki besökte mig, det finns nog ingen gosigare jycke, han fördelade gracerna jämnt mellan matte och mig så ingen skulle känna sig övergiven! Muffins kompis på bilden gjorde inget större väsen av sig.

En skön kvällspromenad i nya omgivningar

Blommande träd i en mångfald av arter som inte är så vanliga uppe i Dalarna

Jag lärde mig känna igen flera träd, men har förmodligen glömt dem till nästa säsong

Imponerande trädstammar

Hur vacker är inte den ådrade barken!

Muffin visade sig vara en utmärkt vakthund, när jag på natten steg upp för att gå på toaletten skällde han så hela kvarteret vaknade!
Som om inte det räckte så har Anki flera stora kanoner runt sitt bostadskvarter!

På lördag förmiddag förbereder vi oss för att åka till de årliga Riddarspelen vid Ekenäs slott

Vädret var det allra bästa och vi startade dagen med frukost i det gröna.
Fortsättning följer…..

TAGS
28 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  21 maj 2024

  Tack för besöket och välkommen åter bästa Paula!
  Kul att läsa din text och titta på dina bilder 🙂
  Kram

 2. Svara

  Minton

  21 maj 2024

  Så vackra bilder från ditt besök hos Anki och Muffin.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Det var så himla fint där, och våren hade övergått i sommar i princip. Och Anki och Muffin är så goa! Kram till dig o nospuss till Minton

 3. Svara

  Anna i Portugal

  21 maj 2024

  Vad härligt att hänga med en god vän, och dessutom roligt för oss som följer er båda att få se att ni trivs tillsammans! Och att Muffin delar upp sig, det är väldigt gulligt 🙂

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Anki tillhör de bloggvänner jag haft längst, och vi har träffats många gånger genom åren, oftast när hon varit på husbilssemester och har tittat förbi, Nu var det första gången jag hälsade på hos henne, jag hoppas det inte blev den sista!

 4. Svara

  BP

  21 maj 2024

  Ser redan nu fram emot fortsättningen av din kortsemester i Norrköpingstrakten:-) Där är verkligen fint, och jag är så glad att Anki flyttade just till denna fina bostad som ju knappast kunde ligga mera centralt samtidigt på hon kan välja mellan många promenadvägar.
  Roligt att du skrev att ni gick en kvällspromenad – hahaha:-) Kan inte tänka mig att du gick upp mitt i natten och följde med Anki och Muffin på en morgonpromenad – eller;-)
  Skrattade gott åt Muffins reaktion på ditt toalettbesök. Det känns tryggt – hahaha:-)

  PS. Härliga bilder:-) Kul att ni också hann med ett besök hos LillaSyster. DS.

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Ja det är alltid lika kul att träffa Anki, vi förstår varandra väldigt väl och har trevligt tillsammans. Det blev några härliga dagar tillsammans, o mysproppen fick jag gosa med hur mycket som helst, han hoppade från knä till knä. Alla bor inte granne med ett slott och en slottspark! Visst är jag lite avis…..

 5. Svara

  Susjos

  21 maj 2024

  Åh, så mysigt ni har det, blir avundsjuk att du fått träffat inte bara Anki utan mysiga Muffin! Å grönskan ja, gissa om vi gapade när vi kom till Malmö från Stockholm …så mycket grönare och blommigare i Malmö, de låg verkligen före oss!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Då fick du det bästa av två världar, först härlig vår i Malmö, sen i Stockholm. Kommer du till Dalarna nu får du se en tredje vår! Kram

 6. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  22 maj 2024

  Så trevligt det låter och så kul att
  åka neråt på besök! Roligt att skapat kontant med en bloggvän.

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Jag har träffat ganska många bloggkompisar genom åren, aldrig blivit besviken, tvärtom, det kan jag verkligen rekommendera om möjlighet ges.

 7. Svara

  Mia

  22 maj 2024

  Men wow vilken tripp du varit på, så kul att ni kunde träffas även hos Anki. Toppenfina bilder, Paula 🙂 Kram på´re <3

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Ja nu är nog du den jag känt längst som jag inte har träffat, hur ska vi få till det Mia? Men man ska aldrig säga aldrig, plötsligt händer det! Du skulle få en bamsekram i verkligheten !

 8. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  22 maj 2024

  Både få träffa och umgås med en väninna och dessutom med en mysig hund. Du måste vara “urnöjd”!?
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Så kan man absolut uttrycka det, vi har alltid setts hos mig när hon åkt med husbilen men nu fick jag se hur hon har det hemmavid, och lära känna Norrköping lite.

 9. Svara

  Bia

  22 maj 2024

  Så trevligt möte och det i bästa landskapet! <3

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Du må tro att jag tänkte på dig när jag gick där i industrilandskapet, du var ju den första som visade hur häftigt det var där. och det kan jag intyga att det är fortfarande! En riktigt mysig stad får jag erkänna, så dalmas jag är. Kram

 10. Svara

  Znogge

  22 maj 2024

  Så trevligt med ett besök hos Anki och Norrköping. Man har verkligen lärt känna många trevliga människor via bloggen. Så fina Muffin på det som fördelade sina gracer. Förstår att du märkte skillnad på hur långt våren hade kommit.

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Ja jag har under mina ca 15 år som bloggare träffat många trevliga tjejer, tyvärr har ju många slutat blogga och man tappar kontakten. Men överlag är det väldigt positivt. Och alla kan ju inte mötas förstås, men dem jag träffat har varit precis lika mysiga som jag trott. Några har blivit vänner för livet, som Anki. Nu ska jag in o läsa hur du har det och hur det går med valpen

 11. Svara

  Anna-Lena

  22 maj 2024

  Så trevligt och kul att träffa en bloggvän. Man “känner” ju varann så bra.
  Muffin är så fin. Och godhjärtad, vad jag förstår.
  Nu har du din bästa tid kvar, när du kommer tillbaka hem. För i våra trakter så är den allra bästa tiden på året nästan förbi.
  Kram

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Anki och jag fann varandra vid första mötet för många år sedan, som tur är har det blivit flera träffar fast då i mina trakter. Nu var det skoj att komma till henne då jag varit väldigt lite i hennes trakter och hon var en utmärkt ciceron och visade mig runt överallt i bygden.

 12. Svara

  byblixtra

  22 maj 2024

  Fina bilder från ditt besök hos Anki och Muffin och roligt att ni hann med att besöka LillaSyster. 🙂

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Jag kan varmt rekommendera att träffa bloggkompisar om tillfälle gives. Berikande och roligt och man blir goda vänner, det är min erfarenhet.

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  23 maj 2024

  Tur med väder hade du och vad roligt att du kom iväg och hälsade på hos Anki. Hon bor verkligen fint 😀 Muffin är en gosig jycke och jag kan tänka mig att tankarna vandrade lite när du fick hela honom i knät. Kul att få läsa om er utflykt och mer ska jag få veta lite senare 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Han Muffin är världens bästa tröste-hund, han pendlade mellan Anki och mig och gav mig nästan lika mycket uppmärksamhet. Hundar känner ju på sig när de behövs lite extra! Vi hade så fina dagar, Anki har visat sin hembygd lika fint som du gjorde med din! Och jag slapp skidliften, h ihi! Kram

 14. Svara

  Ditte

  23 maj 2024

  Vad roligt att du och Anki nu sågs i hennes hemstad. Förstår att det blev många fina och minnesvärda upplevelser, samtal och många skratt.
  Kram

  • Svara

   Paula

   23 maj 2024

   Anki och jag tycker och tänker väldigt lika, vi har funnit varandra sedan vårt första möte. Du har ju också träffat bloggvänner och kan säkert intyga att det bara är positivt! Hoppas du får en fin helg, de yttre förutsättningarna är onekligen positiva, hoppas din hälsa också är det/Kram

 15. Svara

  åsa

  25 maj 2024

  Så skoj att Du kunde ta Dig till Anki.
  Muffin är en fin vovve och så klart han måste vakta så ingen missar att Du klev upp mitt i natten ?
  Ha en fin lördag

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 133
 • 596
 • 1 636 077
 • 5 093
 • 65 655
Sök här